Gratis fragt på ordre over 1000 DKK* Læs mere.
1 års garanti og gratis levering
Spørgsmål ? Ring ind her: 70 60 50 44
Ring ind her 70 60 50 44
Uncategorized
Posted in

At starte en ny restaurant

restaurant2 - Gastroudstyr.dk
Posted in

Mange drømmer om at starte deres egen restaurant. Nedenfor følger en guide med råde råd til den som ønsker at drømmen skal gå opfyldelse.

Det er en hård opgave, der kan tage fra et par måneder til flere år. Om det lykkes og hvor lang tid det eventuelt tager, kommer an på mange ting som beliggenhed, koncept og størrelse.

Koncept

Først skal du bestemme dig for et koncept at køre din restaurant efter. Skal du lave en fin restaurant, eller et sted som folk vil besøge for en mindre festlig og fin middag. Vil du for eksempel basere din restaurant på italiensk, indisk, fransk mad, eller vil du forkæle dine gæster med god gammeldags mad som vor moder lavede den?

Eller har du lyst til at lave noget helt andet og specialisere dig indenfor specialøl eller lignende. Konceptet for din forretning er vigtigt at have på plads, inden du går videre med din drøm.

start en restaurant

Hvor skal restauranten ligge

Før du løber ud og underskriver en lejeaftale på et lokale så lav dit hjemmearbejde, hvis du ønsker at din drøm skal lykkes. Undersøg markedet, og konkurrenterne i det område du gerne vil ligge i. Det nytter ikke at lave en restaurant som kører efter samme koncept som forretningen rundt om hjørnet. Det gør kampen for succes unødig hård. Desuden er det en god idé,at finde ud af om flere andre restauranter har ligget på samme sted, og alle er gået ned på grund af manglende kunder eller for stor konkurrence.

Vælg et navn

Dette er nok det sjoveste ved at åbne sin egen restaurant. Du kan sætte dit helt eget præg bare ved at vælge det rette navn. Serverer du for eksempel italiensk mad, så var det måske en idé at lade restaurantens navn afspejle dette. Navnet er det første indtryk dine kunder får, og leder de efter et sted at spise som serverer italiensk, så er der nok større chance for at de finder det hvis stedet hedder Marciano’s end Hos Frandsen

Få orden på din finansiering

Pengespørgsmålet er ofte det som stopper drømmen om fod under eget bord. Men selvom det er blevet mere besværligt at finde finansiering, så er det ikke helt umuligt. En kombination af banker, private investorer og små investeringsfirmaer gør det stadig muligt. Men henvender du dig omkring finansiering, så mød op forberedt, så du kan vise at du rent faktisk ønsker at gøre det der kræves for at få projektet til at lykkes.

Ansøg om diverse tilladelser

Tilladelser kan tage både uger og måneder at få igennem, så vær på forkant og få de ansøgninger sendt afsted så snart du har din finansiering på plads.

cafe

Design af restauranten

De store tomme lokaler bliver ret hurtigt fyldt op, når du skal placere alle de store køkkenmaskiner og alt andet du skal bruge i et topmoderne storkøkken. Serveringsarealet skal indrettes med borde og dekorationer, gulvene skal måske have en omgang, der skal vælges farver på alt; såsom tæpper, gardiner, duge, tapeter osv. Hele dit design skal afspejle dit koncept, og der udover være praktisk, så det fungerer når der først kommer personale og kunder indenfor.

Lav din menu

Et flot og velskrevet og gennemtænk menukort er vigtigt, det er dit vindue til kunderne. Et godt råd er at kortet ikke skal indeholde alt for mange små tegninger eller fraskrivelser, men være præcist og let læseligt så kunden har let ved at se hvad du tilbyder i restauranten.

lave et godt menukort

Udstyr din restaurant

Når du er færdig med designet for restauranten, kan du begynde at købe diverse udstyr og indretning. Hvis du vil spare lidt på indretningen, kan du overveje at købe noget af udstyret brugt, eller eventuelt lease. Udstyr som er mærket med lavenergi, vil ofte tjene sig selv ind hurtigt, og du sparer hurtigere penge på den regning.

Ansæt personale

Når åbningsdagen nærmer sig er det tiden at tænke på personale. Der skal findes de rette folk, lige fra køkkenpersonale til garderobepigen. Det betaler sig i sidste ende at være omhyggelig med at få ansat de rette mennesker, da de skal hjælpe dig godt fra start og forhåbentlig meget længere end det.

Lav reklame for din restaurant

Reklame for en ny restaurant er vigtig og livsnødvendigt. Hvordan du vælger at gøre det er op til dig selv. I dag er der mange muligheder; såsom avisreklamer, internettet, radio og TVreklamer osv. Brug også meget gerne de sociale medier Facebook, Twitter, MySpace etc. da disse har mange brugere og folk bruger medierne til at søge efter alt, også et sted at spise når der evt. skal fejres en speciel dag.

Hvad har du behov for

Tålmodighed

Udholdenhed

En høj stresstærskel

En god portion humor

Kilde: https://www.thebalance.com/how-to-open-a-new-restaurant-2888644

Up arrow
Kurv 0
Senest viste 0

Foderknægtsvej 5 3400 Hillerød

info@gastroudstyr.dk
Cvr: 42106739