• Facebook Rating 4,7 ud af 5,0 facebook bedømmelse
 • Google Rating 5 ud af 5 Google bedømmelser
 • Kundeservice Kundeservice 96% tilfredshed
Tilbudsliste

Samlet tilbud

Selvom vi bestræber os på at have branchens skarpeste priser, forstår vi også godt at kunderne ønsker et ekstra skarp tilbud når de skal have flere maskiner, sådan gør vi også selv hos vores leverandører.


Derfor har vi lavet vores tilbud funktion: saml minimum 3 maskiner med en samlet værdi af minimum 15.000.- ex. moms, og sende det ind til os.


Så vil vi gøre vores bedste for at lave et ekstra skarpt tilbud!

Storkøkkenudstyr som enhver restaurant bør have

Når man åbner en restaurant, eller moderniserer en eksisterende, så valg af diverse udstyr en stor del af en kommende succes. Vi har prøvet at sammensætte en liste over det mest essentielle udstyr man bør have. Det er naturligvis ingen facitliste, men en liste man kan gå ud fra når nu der skal indrettes og indkøbes.

Forskellige typer af restauranter kræver forskelligt udstyr, og vi kan ikke lave en liste over alle typer, men vi kan forsøge at lave en guide til det mest gængse udstyr man burde anskaffe sig inden dørene slås op for glade gæster.

Listen er delt op i sektioner, så det er let at finde noget om lige netop det emne man har brug for at vide mere om.

 • Madlavningsudstyr
 • Køleudstyr
 • Lagerplads
 • Forberedelsesplads/udstyr
 • Småting
 • Vedligeholdelsesudstyr

Koge stege og madlavningsudstyr

Det siger sig selv, at i en restaurant er udstyret man skal lave maden på og i, noget af det vigtigste i køkkenet. Så start med at finde ud af hvad du skal lave, og på den måde finde ud af hvilket udstyr du nok kommer til at mangle og bruge mest.

Noget udstyr er billigt, og andet er store poster på budgettet. Så at vælge de rette har betydning både for arbejdsglæden men så sandelig også for pengepungen. Skal du ikke bruge en maskine ret meget, er det måske klogt at tænke over om det nu også er nødvendigt at købe den dyre på markedet. Måske er det mindre kendte mærke som er billigere, nok til det forbrug du regner med at have.

 • Industriovn: en ovn er uundværlig i et køkken, og bruges til bagning, stegning, braisering og meget andet.

 • Kogebord: Vælg gas eller elektrisk, alt efter hvad der passer bedst i dit køkken, og det du helst vil arbejde med

 • Friture: Bruges selvfølgelig til at lave pommes, men en friture kan bruges til meget mere end det. Næsten alt kan frituresteges, alt efter hvilket madkultur du laver mad i

 • Lavastensgrill: Findes i mange variationer, både gas, elektrisk, stenovn etc. og bruges til både stegning af kød og grøntsager. Grillen er næsten uundværlig hvis du gerne vil servere gode bøffer til dine gæster.

 • Varmeplader: Bruges til at bage mange forskellige ting fra pandekager til omeletter og meget andet

 • Opbevaring – lun/køl: Forskellige opbevaringsprodukter til at holde mad varm, lun eller kølig indtil servering

 • Salamander grill: Er perfekt til at færdiglave retter, riste brød og boller etc.

 • Klemgrill: Til at riste brød og boller, og naturligvis lave toast i mange varianter

 • Kaffemaskine: Lav kaffe til dine gæster, som afslutning på en lækker menu, eller til gæsterne der kommer ind til kaffe og et stykke lækkert hjemmebag

 • Mikroovn: Når noget skal gen-varmes før servering, varmet en sauce, eller du skal have noget tøet op før brug

Derudover er det vigtigt at du får valgt den rette tilslutning, el eller gas. Samt overvejer størrelser på hvidevarerne, hvad skal du reelt bruge og hvad har du plads til i køkkenet.

Vælger du gas, skal du naturligvis have gastilslutninger eller have det installeret af fagfolk. Brug den tid det tager at vælge det rette inventar, både hvad angår indretning og hvidevarer.

Køling og opbevaring

Køling og opbevaringsplads giver dig mulighed for at opbevare både friskvarer og tillavede varer. Her gælder det blandt andet, at du skal kigge godt på behov og plads. Du skal ikke have for lidt, men det er lige så galt hvis du har for meget. Den ekstra plads kan helt sikkert bruges til noget andet.

Køleudstyr til restaurant

Der er mange former for køleudstyr til det professionelle køkken, og stilen på de forskellige valgmuligheder kommer naturligvis an på hvad der passer bedst i dit køkken. Men her er et par eksempler på hvad du kunne vælge til køkkenet;

Industrikøleskab: Disse fås i mange forskellige størrelser, både som almindeligt industrikøleskab, men også som walk-in skabe. Der er også diverse kølemontrer, så hvad du skal bruge kommer helt an på dit køkken og hvilke kølebehov du måtte have.

Industrifryser: Igen er de mange forskellige størrelser og udgaver, og du skal vælge ud fra hvad du har brug for. Tænk på størrelser (der skal jo være plads), indhold, former, farver, energiforbrug og priser.

Isterningmaskine: Har du et køkken hvor der skal bruges is (for eksempel til drinks, i en café, til smoothies etc.) skal du nok have en ismaskine, som igen fås i forskellige varianter og størrelser.

Saft/juicedispensere: Serverer du drinks, saft, juice etc. Så vil du have god brug af en dispenser som kan opbevare og køle indtil der serveres for din kunde.

Kølebord: Praktisk kølebord hvor du kan have diverse ingredienser som skal holdes kolde.

Backbar: Praktisk skab med glaslåger/skydedøre hvor kunderne kan se hvilke drikkevarer man sælger. Ses ofte i cafeer/diskoteker

For alle gælder, at du skal overveje hvad du egentlig har brug for, og plads til. Regn desuden forbrug og plads ind i regnskabet, så du hverken får købt for lille eller for stort.

Lagerplads

Udover plads til køling har du helt sikkert brug for opbevaring af råvarer og service til brug i køkkenet. Her er et par forslag til hvad du evt. skal tænke ind i indretningen;

Servicevogn: Hylder skal du både bruge i dine køleprodukter, men også i selve køkkenet til opbevaring af diverse køkkenudstyr. Her fås hylder i mange størrelser (kan også specialllaves) former og farver, og naturligvis diverse materialer. I det moderne industrikøkken vil du dog ofte se hylder i rustfri stål, som er let at holde rene og få til at se godt ud i mange år.

Diverse rullevogne/borde: Fås i mange former og størrelser, og bruges blandt andet til at fragte maden rundt i køkken eller til servering

Stikvogn: opbevaringsvogne til ovnplader, og til at transportere mad fra et sted til et andet. Disse vogne er ofte høje i stedet for brede og fylder derfor ikke nær det samme i køkkenet som et større rullebord.

Tilberedningsudstyr

Alt efter hvilket køkken du har, hvilken mad der skal tilberedes, så har du brug for diverse maskiner til at hjælpe med tilberedningen, her er nogle eksempler;

Grøntsagsnitter: Denne maskine kan hjælpe med alt fra at skære grøntsager til at hakke diverse ingredienser som skal bruges i madlavningen, og sparer dig og personalet for en masse tid og besvær.

Rustfrie borde: Bordplads hvor du kan tilberede, ælte, blande etc. Bordene skal være stabile og lette at rengøre, derfor ses disse borde i rustfri stål.

Røremaskine: Bruges til dej og andet der skal røres sammen. Sparer tid og kræfter da store portioner kan være hårdt arbejde at få rørt sammen, og i et storkøkken er det ofte store mængder der skal forberedes ad gangen.

Blender: Bruges både i industrikøkkenet, men også en café eller bar til at mixe drinks, blender diverse saucer eller røre lækre marinader

Diverse udstyr til køkkenet

Kokkeknive: Et sted det ikke kan betale sig at spare, da knive skal bruges mange gange hver dag, være lette at håndtere og at holde skarpe. En sløv kniv besværliggør kun arbejdet, så vælg knive af en god kvalitet.

Skærebrætter: Du skal bruge gode brætter, både store og små. Tænk også på hygiejnen, så vælg brætter der er lette at rengøre og for at gøre det lettere, så vælg brætter der kan komme i opvaskeren.

Skåle: Skåle i forskellige størrelser til opbevaring og til at mixe diverse ting i.

Pander: Vælg store og små pander som passer til det komfur du har valgt til dit køkken (gas eller el)

Gryder: Vælg både store og små, da det ikke altid er den samme mængde der skal tilberedes. Gryder findes desuden i diverse specialudgaver (såsom til spaghetti, saucer etc.)

Piskeris: Du kan få store og små og det er helt klart en fordel at have lidt af hvert.

Grydeskeer: Hav både store og små, og køb i materialer som passer til dine gryder

Bradepander: Nyttige til ovnretter og anretninger der kan/skal serveres i et fad. Kan også bruges når retter skal holdes varme til servering.

Grydelapper: Vigtige for at passe på sine hænder når der skal håndteres varme gryde, potter, pander og andre varme ting i køkkenet.

Udstyr når køkkenet skal holdes rent

God køkkenhygiejne er alfa omega, så udstyret til dette skal være på plads og af en kvalitet der gør det let at anvende. Alt efter din indretning og type af køkken kan der være forskel på hvad du har behov for, men spar ikke på dette punkt.

Klude: Mikrofiberklude er efterhånden det mest anvendte når det kommer til rengøringsklude. De kan bruges både tørre og våde og er særdeles effektive.

3-delt vask: Hav en opdelt vask så du kan holde beskidt og rent adskilt ved rengøring

Rengøringsmidler: Brug effektive midler, men tænk også på miljøet når der indkøbes rengøringsmidler. Køb desuden efter at det er midler der skal bruges i forbindelse med fødevarer.

Moppe og spand: Gulvvask gøres ofte hurtigt og effektivt med en god moppe, så find en du kan finde ud af at arbejde med, og køb en god kvalitet som kan holde til dagligt brug.

Svampe etc.: Gode svampe til både almindelig rengøring og når gryderne skal skures.

Udstyr til toilettet: Sæbe, håndklæder (papirhåndklæder), håndsprit og skifteplads til småbørn

Kost og fejebakke: Kan være handy at have når der lige hurtigt skal fjernes skidt eller tabte ting fra gulvet, inden man eventuelt vasker gulvet.

Spande: Vælg spande som også kan tåle de rengøringsmidler du har valgt at købe, og hav både store og små.

De forskellige eksempler i ovenstående tekst er netop kun eksempler. Der er naturligvis mange andre ting der bør findes i alle professionelle storkøkkener, men listerne er ment som forslag til ting som ikke må mangle når køkkenet skal indrettes.

Hvad du bør have, kommer i mange tilfælde an på hvilken slags køkken du har, hvilke retter der skal serveres og hvor meget personale du har til at klare dagens arbejde.

Brug listen som et pejlemærke, ikke en indkøbsliste og nyd at nogen har gjort lidt af forarbejdet for dig.