• i dag kl.

    70 60 50 44

    Åbningstider

  • Facebook Rating 4,7 ud af 5,0 facebook bedømmelse
  • Google Rating 5 ud af 5 Google bedømmelser
  • Kundeservice Kundeservice 96% tilfredshed
Tilbudsliste

Samlet tilbud

Selvom vi bestræber os på at have branchens skarpeste priser, forstår vi også godt at kunderne ønsker et ekstra skarp tilbud når de skal have flere maskiner, sådan gør vi også selv hos vores leverandører.


Derfor har vi lavet vores tilbud funktion: saml minimum 3 maskiner med en samlet værdi af minimum 15.000.- ex. moms, og sende det ind til os.


Så vil vi gøre vores bedste for at lave et ekstra skarpt tilbud!

Streetfood

Streetfood er de sidste år blevet mere og mere populært, især i de lidt større byer hvor sælges på gader og stræder.

Hvad er street food?

Streetfood er let tilgængelig mad, ofte fingermad, som du
kan købe rundt omkring på gader og markeder, lige til at spise. Ifølge en
undersøgelse fra Food and Agriculture Organization fra 2007 spiser over 2,5
billioner mennesker streetfood hver eneste dag.

På dansk er gademad, lige netop det det er. Mad lige fra
gaden, solgt i små boder og med meget stor variation og udvalg. Det er en
variation af det som mange nok ville kalde fastfood, eller rettere så er det to
ord for samme slags mad. Mad man ikke selv skal tilberede, men bare kan købe og
nyde direkte fra salgsbod eller vogn.

Mange køber netop denne slags mad for bekvemmelighed, men
også fordi streetfood er en nem måde at prøve noget nyt. Streetfood er nemlig
ofte forskellige former for etnisk mad, der er let at spise på stedet. De
fleste steder som sælger denne mad, er små steder som ikke tilbyder dig at
sidde ned når maden skal nydes. Derfor er streetfood særdeles velegnet til at
stille den lille sult når du for eksempel er ude og handle, eller du bare har
lyst til en lille snack på vejen til og fra noget andet.

Historie

Udgravninger omkring Pompei I det gamle Grækenland
viste blandt andet, at der i landet var en hel del gadehandlere på den tid.
Gadesælgerne solgte blandt andet små stegte fisk, som blev tilberedt over bål
på gaderne, og spist af fattige mennesker der ikke havde mulighed for ovne og
ildsteder i deres huse. En anden ting der blev serveret og spist på gader og
stræder var kikærtesuppe med tilhørende brød.

En gammel rejsebeskrivelse fra ca år 1300, fortæller at der
i Kairo, Egypten, blev placeret picnicklæder på gaderne, hvor man så sad
og spiste hvad man havde købt hos diverse gadesælgere. I Kairo var det også den
fattige del af befolkningen som benyttede gadesælgerne, men også den rige mand
gjorde brug af den let tilgængelige mad. Han sendte så i stedet sin tjener for
at hente og bringe, for at spise det hjemme. Her kan man så allerede se, at
streetfood var bekvemmelighed, lige så meget som smag og pris, der afgjorde om
man brugte en del af sine penge hos sælgeren på gadehjørnet.

I renæssancens Tyrkiet, har mange berettet om
sælgerne der fik gaderne til at dufte af varmt kød og krydderier (mest lam og
kylling) I 1502 blev Tyrkiet så verdens første land til at lovgive på området.

I Aztekerriget har man også fundet beviser på
gadehandel, både mad og drikkevarer blev solgt. Madvarer der spændte lige fra
diverse kød (kalkun, kanin, fisk) til frugt, æg og grøntsager. Med den spanske
kolonisering kom der ligeledes hvede, sukker og diverse husdyr. Alt det
importerede kom således også i brug og blev solgt af de handlende på gaden.
Både til de lokale, men også til de spanske kolonister. De importerede varer
blev dog mest brugt til madvarer solgt til spanierne, mens de lokale stadig
holdt sig til de lokale rå- og madvarer.

I Kina er kulturen med streetfood (gademad) helt
tilbage til Tang dynastiet, og er igennem årtusinder blevet udviklet. Den dag i
dag er streetfood meget ofte baseret på det regionale køkken, og bidrager til
kulinarisk turisme. Folk tager rundt til forskellige steder for at smage på
egnens mad, og meget ofte foregår dette på gadeplan. Kinesernes streetfood
kultur har desuden påvirket mange andre lande i Asien, som også oplever en
blomstrende gadehandel og turisme.


Street food - Hvad er street food

Eksempler
på streetfood fra hele verden

Vietnam:

Beskrives som frisk og let mad som trækker meget på
krydderier, chilipeber og limefrugten.

Thailand:

Maden er fyrig og skarp i smagen, ofte med rejer og
fiskesauce (pad thai, som
tam, tom yomsuppe)

New York:

Hotdogs, men også alt hvad hjertet kan begære fra de fleste
steder i verden. Her har du mulighed for at prøve alt lige fra øst til vest.

Mellemøsten:

Her er blandt andet falafel meget populær som streetfood
(kikærter, bønner og diverse krydderier) En ret der også kan findes i mange andre
lande og som er meget populær hos vegetarerne.

De Caribiske Øer:

Jamaican Jerk Chicken, en traditionel ret der ofte serveres
og nydes på gadeplan. Kylling marineret i en lage af originale caribiske
krydderier

Indonesien:

Her er streetfood en blanding af lokale specialiteter, med
indflydelse fra både Kina og Holland. Maden er ofte stærk og meget krydret, og
som oftest er det stegt. F.eks. nasi goreng, ayam goreng,
kylling satay.

Indien:

Her kan du finde lokale specialiteter, alt efter hvor du
befinder dig. Det indiske køkken er meget varieret og mangfoldigt.

Eksempler: Vada pav , Misal pav , Chole
bhature , Parathas , Bhel Puri, Sev Puri, Gol Gappa, Aloo
tikki , Kebabs , Tandoori
kylling 
, Samosa , Kachori ,
ruller, Idli , pohe, Brød omelet, Æg bhurji , Pav
bhaji , pulaw, kachchhi dabeli, Pakora, bhutta, barf gola, kold kaffe,
lassi, badam shake, Kulfi og Falooda.

I Indien ser man
ofte at de lokale restauranter henter deres inspiration til menukortet, fra den
lille gadesælger.

Hawaii:

På Hawaii er
streetfood ofte en hel ret med både kød, ris og grønt. For eksempel ris,
makaronisalat og kød af en slags. Maden er krydret efter lokale traditioner.

Mexico:

Her finder du
ofte Tacos som streetfood. Det er let at håndtere og variere for sælger og
køber. I det hele taget finder du meget mad som er baseret på majs i
forskellige former.


I USA er hotdogs en populær street food

Sundhed og
sikkerhed

Allerede for
flere hundrede år siden blev der holdt nøje øje med gadesælgerne. Hvem der
solgte hvad og hvor de solgte det.

Men med den
stigende globalisering og den større turisme, er det blevet endnu mere vigtigt
at holde øje med hygiejnen. Bekymringen for folks sundhed har nok aldrig været
større, og hygiejnen hos gadesælgerne er blevet et fokuspunkt for mange landes
regeringer. Netop fordi så mange turister bevæger sig rundt i verden som aldrig
før.

Selvom der er
bekymringer hos regeringer og videnskabsmænd, har diverse undersøgelser endnu
ikke vist grund til en større bekymring hos gadesælgeren, end hos restauranten.

Blandt andet
Hepatitis er en stor bekymring hos mange. Sygdommen spredes let via håndtering
og dårlig hygiejne.

I 2002 lavede
man en undersøgelse hos gadesælgerne i Ghana, og langt de fleste havde tal
indenfor de officielt anerkendte rammer. I Calcutta (Indien) lavede man
ligeledes undersøgelser, men her om næringsværdien. Her kunne man så påvise, at
streetfood som blev undersøgt generelt havde en fin næringsværdi kontra hvad
folk skulle betale for det nemme måltid.

Både de enkelte
lande og Forenede Nationer (FN) laver hele tiden politikker og forordninger der
skal sikre købernes sikkerhed når det gælder køb af streetfood. Man gør hvad
der er muligt for at hjælpe folkesundheden, så ingen bliver syge af at tage den
lille genvej det er at købe færdigmad på gaden.

Streetfood i
Danmark

I Danmark blomstrer gadehandlen
også op, og du kan finde både store og små madmarkeder overalt i landet. Lige
fra den kendte pølsevogn, over foodtrucks til deciderede streetfoodmarkeder.

Her i landet dækker betegnelsen
streetfood ofte over mad som laves og spises på stedet, og som ikke er de store
gourmetmiddage, men let og tilgængelig mad som man ofte spiser på farten og med
fingrene.

Danskerne er blevet
storforbrugere af disse tilbud. Både til den lille sult, og som specialitet ved
diverse arrangementer hvor man kan leje en foodtruck til at give kolorit og
lækker mad. Her i landet er det blevet mere almindeligt at spise ude, uanset om
du køber fingermaden på gaden, eller om du går på en restaurant. Men også
supermarkederne er med på tendenserne. De har indset, at skal de have noget af
markedet for den let tilgængelige mad, så skal det ikke kun være mad på frost,
men mad som kunden kan spise på vejen eller tage med hjem og bare sætte på
bordet.


Burgere er ikke til at komme uden om når det kommer til streetfood.

Streetfood
Danmark
er et koncept hvor foodtrucks
tager ud i landet for at præsentere mange slags streetfood. Samtidig ønsker man
at vise, at streetfood ikke bare er usund mad, men rent faktisk lækker lokal og
ofte økologisk mad, som sagtens kan følge med restauranternes kvalitet.

Du kan søge på nettet for at
finde lige den foodtruck, det madmarked som har din interesse eller det marked
som har noget nyt du vil prøve. Nøjagtig som du kan finde den rigtige
restaurant, kan du i dag finde streetfood der passer til dit behov. Det er som
før nævnt, nemlig blevet ”stuerent” at spise på denne måde. Du kan blandt andet
søge her

I Danmark skal foodtrucks og andre gadehandlere selvfølgelig overholde samme regler som andre i samme branche. Du har ikke anden lovgivning at følge fordi du kan flytte din forretning, du skal jo stadig passe på dine kunder, samtidig med at du serverer noget lækkert mad til dem. Du kan læse lidt om regler, forordninger, kontrol og selvfølgelig gode råd her

Storkøkkenmaskiner til street food boder

Størrelse og EL/GAS forbrug er noget af det vigtigste man skal tænke på når man feks. skal indrette ens streetfood vogn, container eller hvad man nu ønsker at benytte som platform og bygge videre på.

Her er 3 ting du skal tænkte på når du skal have nyt inventar til din streetfood stand.

  1. Tænk på der er varmt og ikke meget plads, derfor skal du finde en kompakt kølediske er kan holde til varmen uden at hylde for meget, netop det kan et kølebord fra Frenox, det kan arbejde i 43 grader og er småt men pratisk, du kan se alle vores udvalg her: Kølebord
  2. En smart både at opbevarer flasker med feks øl og sodavand, er en backbar, som køler dine drikkevarer ned hurtigt og effektivt, og vigtigst uden den store plads behov. Derfor kan du her se vores udvalg af backbar køleskab
  3. Et andet produkt vi sender meget af til vores kunder er en kyllingegrill, her giver du kunderne mulighed for at få en frisk lavet sprød og saftig kylling, dine kunder vil elske