Gratis fragt på ordre over 1000 DKK* Læs mere.
1 års garanti og gratis levering
Spørgsmål ? Ring ind her: 70 60 50 44
Ring ind her 70 60 50 44
Uncategorized
Posted in

Toiletter i fødevarevirksomheder

toiletter - Gastroudstyr.dk
Posted in

Antallet af toiletter på for eksempel en restaurant eller i et pizzeria, kommer an på hvor mange brugere der eventuelt er, eller kan blive.

I følge fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor man kan finde diverse regler og forordninger, så er der ikke fastlagt noget bestemt antal per m2. Men man installerer toiletter udelukkende efter hvor mange brugere der eventuelt vil være til toiletterne.

restaurant1 - Gastroudstyr.dk

Der stilles ikke specifikke krav om et toilet såfremt pladsforholdene ikke tillader det. Men såfremt man ikke har plads til at indrette et toilet, skal der være adgang til et andet steds. Det toilet man eventuelt får adgang til må ikke være et offentligt toilet.

Der skal være let adgang til toilettet og det skal være placeret i nærheden af virksomheden. Let adgang betyder blandt andet at folk ikke skal udendørs for at benytte toilettet. Dog kan dette være nødvendigt for eksempel for personale i en pølsevogn eller i en flytbar beværtningsvogn. Virksomheden som låner dette toilet som ikke er installeret af dem selv, skal selv tage ansvar og deltage i rengøringen af dette.

Indretter du toiletforhold til dine gæster er der visse regler du skal følge.

Der må ikke være direkte adgang eller en dørforbindelse mellem det rum hvor toilettet er placeret og lokaler hvor der håndteres fødevarer. Det betyder, at der skal være et forrum mellem toilet og de lokaler hvor der forefindes og håndteres fødevarer.

Transport af indpakkede fødevarer betragtes dog ikke som håndtering, så der behøver ikke et forrum ud til for eksempel en gang hvor der transporteres indpakkede fødevarer.

Når en gang med direkte adgang til et toilet uden forrum ender i et rum med fødevarehåndtering, behøves ikke en adskillelse mellem gang og et eventuelt spiselokale. Dette forudsætter dog at der er en mindre adskillelse mellem gang og lokale af for eksempel reoler eller blomsterkasser. Denne lette adskillelse viser at spiselokale og gangareal er hver deres areal.

toiletter - Gastroudstyr.dk

På steder hvor der kræves et forrum til toiletfaciliteterne, skal dette være adskilt med væg fra gulv til loft. Forrummet fungerer som en sluse, som forhindrer luften fra toiletterne i at sive ud i lokaler hvor der håndteres fødevarer.

Dørene i toiletrummet bør være selvlukkende, og vægge bør gå fra gulv til loft.  Rummet skal desuden have en håndvask så gæsterne kan afslutte deres toiletbesøg med vaske hænder på en hygiejnisk måde.

Yderligere indretning og bestemmelser omkring materialer kan læses under bestemmelser for dette i lokaler hvor der håndteres fødevarer.

Disse bestemmelser kan findes på Fødevarestyrelsens hjemmeside http://vejledninger.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Vejledninger/Sider/default.aspx

Se afsnit 8. Udstyr og inventar i fødevarevirksomheder

og afsnit 5. Valg af materialer i fødevarevirksomheder

Kilde:

http://vejledninger.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Vejledninger/Hygiejnevejledningen/Sider/6–Toiletforhold-i-f%C3%B8devarevirksomheder.aspx?Metadata=Toiletter

Kurv 0

Senest viste 0

Spar 5% på din første ordre ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev

Vil du have adgang til eksklusive tilbud, nyheder og inspiration til dit køkken?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag en rabatkode på 5% til brug på din første ordre af vores professionelle storkøkkenudstyr.

Foderknægtsvej 5 3400 Hillerød

info@gastroudstyr.dk
Cvr: 42106739