Gratis fragt på ordre over 1000 DKK* Læs mere.
1 års garanti og gratis levering
Spørgsmål ? Ring ind her: 70 60 50 44
Ring ind her 70 60 50 44
Inspiration
Posted in

Hvordan kan du gøre dit personale endnu bedre

personale2 - Gastroudstyr.dk
Posted in

Uanset om din mad er verdensklasse og placeringen af din restaurant er den bedste, så er din forretning ikke bedre end det personale du har ansat til at tage sig af kunderne.

Mange der starter deres egen restaurant, glemmer at kundeplejen er mindst lige så vigtig, som den gode mad kokken præsterer. Det er usandsynlig vigtigt at være et forbillede for sit personale, og at det personale er det rigtige for forretningen.

Her følger nogle gode råd til hvordan du kan gøre personalet endnu bedre end de allerede er, for du har selvfølgelig ansat dem som passer bedst til lige netop din forretning.

personale der arbejder

Vær et forbillede

Tro det eller ej, men humør og handlemåde smitter mere end du aner. Kommer du ind ad døren med et smil, så smiler både personale og kunder også. Det samme gælder naturligvis også den anden vej, altså møder du ind sur og muggen så smitter dette også. Hvis du kun hakker og svarer med enstavelsesord, så er det svært for andre ikke at følge trop og gøre det samme. Det er svært at stå og smile til en som råber af dig. Det gamle ordsprog om at et smil smitter, det er rent faktisk ikke bare et ordsprog, det er gammel visdom man bør lytte til.

Hav det sjovt til personalemøder

Det er ikke altid lige sjovt at afholde personalemøder, og slet ikke at skulle være den som leder mødet.  Man kan ofte se på medarbejdernes ansigter, at de keder sig og håber at mødet snart er slut. Men det er faktisk ret nemt at gøre disse møder til noget man ser frem til. Brug lidt tid på at forberede mødet, på at finde på sjove indslag og teambuildings aktiviteter, og du vil se at personalet skifter indstilling til at deltage i disse møder.

personale

Beløn dit personale

Lav eventuelt små konkurrencer for dit personale. Hvem kan få den største regning i hus i løbet af en måned, eller bruger din restauration kommentarkort, hvem har så fået den bedste feedback fra kunderne. Der er mange små ting man kan have det sjovt internt med, kun fantasien sætter grænser. Hav en lille belønning til den som vinder hver måned, for eksempel en biografbillet eller et gavekort. Sund konkurrence er god konkurrence, og medarbejderne har det sjovt samtidig.

Vær ikke nærig

Hvis maden ikke kommer ud til tiden, eller den bliver af en eller anden grund sendt tilbage, så har du utilfredse kunder der som det første lader det gå ud over dit serveringspersonale. Det er ikke kokken eller dig der får det glatte lag af en utilfreds kunde. Noget som det meget ofte går ud over, er drikkepengene til tjeneren. Dette selvom det ikke er hans skyld, at maden ikke kom til tiden eller ikke var varm nok.

Så giv dit personale lov til at tilbyde kunden en erstatning i form af for eksempel en dessert eller en drikkevare. Så har du både en langt mere tilfreds kunde og glad ansat der ikke mister sine drikkepenge fordi kunden er utilfreds.

2 kokke

Vær respektfuld overfor alle dine ansatte

Restauranter har et hierarki lige fra opvasker til restaurantchef, og det er vigtigt at alle mærker den samme respekt fra dig som chef. For uanset hvilken plads du har i hierarkiet, så er du en vigtig del af at få forretningen til at løbe rundt, og dette fortjener respekt hver eneste dag. Vær et godt eksempel, og sørg for at dine ansatte også viser respekt for deres kolleger. Et godt og sundt arbejdsmiljø vil altid gavne forretningen.

Lær dine ansatte at kende

Vær interesseret i dine ansattes liv udenfor deres arbejde. Spørg til hobby aktiviteter og familie, og vis på den måde at du ikke kun ser dem som ansatte, kokken der laver maden eller kvinden der klarer bestillingerne. Det betyder meget at blive set som et menneske og ikke kun en ansat der skal have løn for det arbejde de udfører.

Tag hånd om problemerne med det samme hvis de opstår

Det kan ikke undgås, at der til tider vil opstå problemer imellem de ansatte. Måske en bliver sur over at de fik de “dårlige borde” fredag aften, eller der er en som altid forsøger ikke at få de lange vagter, eller dem mandag morgen. Sådanne små skænderier i personalegruppen skal løses med det samme, og ikke på personalemødet i næste uge.  Små skærmydsler har det med at udvikle sig til større stridigheder, og det undgår du kun ved at tage fat i problemet med det samme.  Det vil både du og personalet sætte pris på, da samarbejdet skal fungere, for at din forretning også gør det.

Lad dine ansatte have det sjovt når de er på arbejde

At holde en forretning/restaurant kørende er hårdt og seriøst arbejde. Både for dig, men så sandelig også for dine ansatte. Så lad en sjov bemærkning falde her og der, og opfordre dine ansatte til det samme. Der er intet der smitter mere end et smil. Lad de ansatte se at deres chef ikke kun har det seriøse ansigt, men også har en helt anden side. Nemlig den som forstår at smil smitter, og at arbejdet udføres lettere hvis man smiler, og er glad for det man laver. Man kommer langt med humor i langt de fleste situationer.

1 kok arbejder

Spørg dine ansatte om deres meninger

En ansat som føler sig hørt, vil give mere af sig selv til virksomheden. Så spørg gerne efter de ansattes meninger og ideer. Det kan være om alt lige fra menuen, til farverne på væggen. Hvordan du vil implicere denne proces i restauranten er op til dig. Du kan spørge direkte, eller måske opsætte en kasse hvor de ansatte kan lægge en seddel med deres forslag til forbedringer, ændringer eller nye tiltag. Du får måske lige de ideer fra de ansatte som du ikke selv havde. Ideer som faktisk kan forbedre din forretning, eller måske bringe personalet tættere sammen.

Husk at sige tak

Dette er måske det mest simple, men også mest givende råd. Ved at sige tak, så viser du respekt overfor dit personale, og viser at du virkelig værdsætter deres indsats. 

Tak er kun et fattigt ord” siger et gammel ordsprog, men overvej lige hvor langt du kommer ved at huske det. Det betyder så uendelig meget.

Kilde: https://www.thebalance.com/build-great-restaurant-staff-2888847

Up arrow
Kurv 0
Senest viste 0

Foderknægtsvej 5 3400 Hillerød

info@gastroudstyr.dk
Cvr: 42106739