Gratis fragt på ordre over 1000 DKK* Læs mere.
1 års garanti og gratis levering
Inspiration
Posted in

Kendte kokke: Gordon Ramsay

Posted in

Gordon Ramsey er en af verdens mest berømte kendiskokke. Han er kendt for sit brændende temperament, no-nonsense tilgang til madlavning og urokkelige engagement i kulinarisk ekspertise.

Hans karriere har strakt sig over årtier, og han har skabt et globalt imperium af restauranter og tv-shows, der har gjort ham til et kendt navn. I dette essay vil vi udforske Gordon Ramseys liv og karriere, fra hans tidlige dage som køkkenlærling til hans nuværende status som en af verdens mest indflydelsesrige kokke.

Gordon James Ramsey blev født i Skotland den 8. november 1966. Han blev opvokset i Stratford-upon-Avon, England, af sine forældre og storesøster. Fra en tidlig alder viste Gordon en passion for madlavning, og i en alder af 16 havde han allerede besluttet at forfølge en karriere inden for kulinarisk kunst.

Han meldte sig ind på North Oxfordshire Technical College og flyttede derefter til London for at arbejde som lærling under den berømte kok Marco Pierre White. Under Whites vejledning lærte han det grundlæggende i det klassiske franske køkken, såvel som vigtigheden af disciplin og hårdt arbejde i køkkenet.

Marco Pierre White


Efter at have arbejdet på Whites restaurant flyttede Gordon til Paris for at arbejde i en række kendte køkkener, herunder Joël Robuchons. Han vendte tilbage til England i 1993 og åbnede sin egen restaurant, Restaurant Gordon Ramsay.


Restauranten vandt hurtigt anerkendelse og blev tildelt tre Micheline-stjerner i 2001, hvilket gør den til den første restaurant i London, der modtog en sådan hæder.

Han er siden gået hen og blevet en af verdens mest indflydelsesrige kokke. Han har åbnet over 20 restauranter rundt om i verden og har skabt et globalt imperium af fødevarerelaterede virksomheder. Han er også en produktiv tv-personlighed, efter at have optrådt i programmer som “Hell’s Kitchen”, “MasterChef” og “Kitchen Nightmares”. Gordon er også restauratør, forfatter og filantrop.

Hans succes skyldes hans urokkelige engagement i kulinarisk ekspertise. Han flytter konstant grænserne for køkkenet og opsøger nye smagskombinationer og teknikker.
Han er også fast overbevist om vigtigheden af disciplin og hårdt arbejde i køkkenet, som han har givet videre til sine elever og protegéer. Gordon har også været en stærk fortaler for bæredygtighed og dyrevelfærd, hvilket er tydeligt i hans forpligtelse til kun at bruge friske, lokale råvarer i sine restauranter.

Hvilke restauranter ejer Gordon Ramsay?


1. Restaurant Gordon Ramsay (London, Storbritannien) 2. Hell’s Kitchen (Las Vegas, USA)
3. Bread Street Kitchen (London, Storbritannien)
4. Maze (London, Storbritannien)
5. The Savoy Grill (London, Storbritannien)
6. The Narrow (London, Storbritannien)
7. London House (London, Storbritannien)
8. Petrus (London, Storbritannien)
9. Heddon Street Kitchen (London, Storbritannien)
10. Maze Grill (London, Storbritannien)
11. Gordon Ramsay BurGR (Las Vegas, USA)
12. Gordon Ramsay Steak (Las Vegas, USA)
13. Gordon Ramsay Fish & Chips (Las Vegas, USA)
14. Gordon Ramsay Pub & Grill (Las Vegas, USA)
15. Gordon Ramsay Maze (Las Vegas, USA)
16. Gordon Ramsay Plane Food (London, Storbritannien/Heathrow Lufthavn)
17. Gordon Ramsay Street Pizza (London, Storbritannien/Gatwick Lufthavn)
18. Gordon Ramsay Plane Food (New York, USA/JFK Lufthavn)
19. Gordon Ramsay Burger (New York, USA)
20. Gordon Ramsay Pub & Grill (New York, USA)


Hvilke priser har Gordon Ramsay vundet?

Gordon Ramsay har vundet adskillige priser gennem årene for sine præstationer i den kulinariske verden. Her er en liste over nogle af hans priser, der inkluderer michelon-stjerner og tv-priser.

1. Michelin-stjerne – Gordon Ramsay er blevet tildelt i alt 16 Michelin-stjerner for sine restauranter rundt om i verden.

2. Catey Awards – Han har modtaget fire Catey Awards, som er den mest prestigefyldte pris for catering i Storbritannien.

3. Verdens 50 bedste restauranter – Han er blevet belønnet tre gange på denne liste.

4. Bafta Award – Han vandt en Bafta-pris i 2006 for sit tv-show Hell’s Kitchen.

5. Emmy Award – Han vandt en Emmy-pris i 2010 for sit show MasterChef USA.

6. James Beard Award – Han er blevet nomineret til James Beard Award syv gange og vundet to gange.

7. Bedste internationale kok – Han er blevet kåret som bedste internationale kok i 2011 af Culinary Institute of America.

8. Bedste kok i Storbritannien – Han er blevet kåret som bedste kok i Storbritannien to gange af Craft Guild of Chefs.

Hvilken ret kender Gordon Ramsey mest til?

Gordon Ramsay er mest kendt for sit britiske køkken af høj kvalitet, især hans signaturret af oksekød Wellington.

Gordon Ramsay er mest kendt for sit britiske køkken af høj kvalitet, især hans signaturret af oksekød Wellington.


Hvad er opskriften på Gordon Ramsays beef wellington?

Det er nok verdens bedste Beef Wellington, og den har gjort han berømt over hele verden. Det er en klassiker til nytår og aftener hvor den skal have liiige det sidste.


Ingredienser:


– 2 1/2 pund oksemørbrad
– 3 spsk. olivenolie
– Salt og friskkværnet sort peber
– 1/4 pund svampe, fint hakkede
– 2 spsk. smør
– 2 spsk. finthakkede skalotteløg
– 2 spsk. finthakket frisk persille
– 2 spsk. dijonsennep
– 4 plader frossen butterdej, optøet
– 1 æg, let pisket Vejledning:

1. Forvarm ovnen til 400°F.

2. Gnid oksesteg med 2 spsk. af olivenolien og krydr rigeligt med salt og peber.

3. Opvarm den resterende 1 spsk. olivenolie i en stor stegepande over medium-høj varme. Tilføj oksesteg til stegepanden og svits på alle sider, indtil de er gyldenbrune, cirka 8 minutter i alt. Overfør til en tallerken og lad afkøle.

4. Reducer varmen til medium og tilsæt svampe og smør i gryden. Kog under omrøring af og til, indtil svampene er bløde, cirka 5 minutter. Tilsæt skalotteløg og kog i yderligere 2 minutter. Fjern fra varmen og rør persille i.

5. På en let meldrysset overflade rulles en plade af butterdejen ud til et rektangel, der er stort nok til at passe til oksestegen. Overfør wienerbrød til en bageplade.

6. Læg oksesteg i midten af dejen. Fordel dijonsennep over stegen og fordel derefter svampeblandingen over sennep.

7. Rul anden plade butterdej ud og læg den over stegen. Skær eventuelt overskydende wienerbrød af. Krymp kanterne sammen for at forsegle. Pensl toppen af dejen med æggene

8. Skær flere små åbninger i toppen af dejen.

9. Bag i en forvarmet ovn, indtil kagen er gyldenbrun, og et øjeblikkeligt termometer indsat i midten af stegen registrerer 130°F, 25 til 30 minutter.

10. Lad beef Wellington hvile i 10 minutter før udskæring og servering. God fornøjelse!

Gordon Ramsey er en af verdens mest indflydelsesrige kokke. Hans succes skyldes hans urokkelige engagement i kulinarisk ekspertise og hans dedikation til håndværket madlavning. Han er overbevist om vigtigheden af disciplin og hårdt arbejde, og han har givet sin visdom videre til sine elever og protegéer. Hans indflydelse på den kulinariske verden er ubestridelig, og hans arv vil fortsætte med at inspirere kokke og madelskere i de kommende år

KONTO
Ønskeseddel

Ønskeseddel

Login
Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Kurv 0

Senest viste 0

Spar 5% på din første ordre ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev

Vil du have adgang til eksklusive tilbud, nyheder og inspiration til dit køkken?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag en rabatkode på 5% til brug på din første ordre af vores professionelle storkøkkenudstyr.

Foderknægtsvej 5 3400 Hillerød

[email protected]
Cvr: 42106739