Spørgsmål ? Ring ind her: 70 60 50 44
Uncategorized
Posted in

Levering af fastfood og andre småleverancer via en drone, er det drøm eller virkelighed ?

Posted in

Har du nogensinde tænkt på, at når din pizza skulle leveres, så kunne det være langt lettere og selvfølgelig også hurtigere, hvis vejen fra Pizzeria til dit hjem kunne forkortes ved at være i lige luftlinje? For når man har bestilt og er sulten, så skulle ordren helst være fremme ved døren for 5 minutter siden.

Det er der andre der også har spekuleret på, og rent faktisk er et forsøg med dronelevering i gang i både USA og England.

Bloomberg Technology skrev tilbage i september 2016 om et særdeles interessant eksperiment som Project Wing ( en del af Googles modeselskab Alphabet.Inc.) samt Chipotle Mexican Grill Inc. og Blacksburg, Virginia havde fået tilladelse til.

Nemlig at afprøve om mange studerendes drøm om at få leveret fastfood med drone kunne realiseres, eller om det stadig var en drøm som lå langt ude i fremtiden, eller ligefrem var umulig.

Det statslige flyveforbund godkendte dette store forsøg, som mange af de store firmaer som Amazon.com Inc. and Wal-Mart Stores Inc. håbede ville blive en succes. I så fald ville mange af disse store firmaer få en hel unik mulighed for at levere deres varer på en ny, hurtig og kundevenlig måde.

Levering med drone ville kunne levere både fastfood og mindre forsendelser via luftvejen der i de fleste tilfælde ville være langt hurtigere end de konventionelle leveringsmetoder.

Project Wing ville bruge hybriddroner, som kunne flyves som små fly eller helikoptere og prøve med leverancer fra en Chipotle madbil.  At der blev valgt mad som forsøgs objekt hang sammen med at levering af varm mad har mange udfordringer som; indpakning og temperatur. Kunne indpakningen holde, og kunne den sørge for at den varme mad stadig var varm når den ankom til kunden?

Man skulle samtidig overbevise myndighederne om at de anvendte droner kunne undgå sammenstød (via robotstyring) samt at de var i stand til at levere varen på meget specifikke områder (kundens adresse)

Projektet og forsøgene er så vidt vides stadig i gang.

Senere i 2016, i december skriver Discover også om forsøget som Google har startet.

Googles drøm om at levere pizza, burritos og andet skulle i følge Discover også inkludere en hjemmeside (Wing marketplace) hvor kunderne skulle kunne bestille deres mad med drone leverance til en billig penge, rygtet siger 6 dollars for en udbringning.

Hvordan prisen for leveringer skal kunne holdes så lavt, at det kan konkurrere med personlig levering, er der dog ingen af de deltagende virksomheder der vil ud med.

En enkel virksomhed (Williamsburg Pizza) har dog afprøvet, og vil gerne ud med prisen. Med en flåde af droner, operatører og mekanikere har deres forsøg vist at prisen på en dronelevering ville blive op til 59 dollars. Dette tal er langt fra hvad Google drømmer om at kunne gøre det for, for at kunne konkurrere på prisen.

Men da Google og deres store konkurrenter som Amazon har flere penge at smide bag dette projekt, har de muligheden for at forske i at dronerne skal opereres fuldautomatisk og uden en menneskelig fører. Det giver i sidste ende færre udgifter, da de ikke skal have en hær af operatører til at styre dronerne ved hver enkelt levering. Så måske de 6 dollars slet ikke er helt utopi en gang i fremtiden.

Google har dog meget større visioner end bare at kunne levere pizza via drone. Astro Teller, leder af Google X som står for disse forsøg, drømmer om langt mere. I følge ham så viser fremtiden en helt anden måde at levere folks indkøb, uanset om det er pizza, sko, en burito eller andet som vejer langt mindre end de vogne de bringes i. Hvorfor skal vi ikke finde en alternativ måde at frembringe disse indkøb, nemlig via luften. Både for hurtighed, men også for at frigøre plads på landjorden.  Samtidig ville droneleveringer spare jorden for en del af den forurening vi mennesker og vores maskiner frembringer ved brug af diverse fossile brændstoffer.

Om disse forsøg fører til en egentlig hær af droner til levering af varer vides endnu ikke, da det endnu kun er på forsøgsbasis.

Samtidig er det ikke bare at afprøve dronerne, men også at kunne overbevise myndighederne om at en sådan dronehær ikke ville være til fare for andre, såsom den konventionelle lufttrafik.

For selvom projektet med dronelevering i manges ører lyder vældig smart, så er der mange hurdler som skalovervindes først.

Men idéerne mangler ikke, og der laves diverse forsøg. Så måske en dag som kommer din pizza flyvende få  minutter efter du har bestilt den hos dit lokale pizzeria.

Kilder:

Discover – science for the curious

Bloomberg Technology

KONTO
Ønskeseddel

Ønskeseddel

Log ind
Password Recovery

Mistet din adgangskode? Indtast venligst dit brugernavn eller e-mailadresse. Du vil via e-mail modtage et link til at oprette en ny adgangskode.

Kurv 0

Senest viste 0

Spar 5% på din første ordre ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev

Vil du have adgang til eksklusive tilbud, nyheder og inspiration til dit køkken?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag en rabatkode på 5% til brug på din første ordre af vores professionelle storkøkkenudstyr.

Foderknægtsvej 5 3400 Hillerød

[email protected]
Cvr: 42106739