• Kundeservice er lukket
      i dag kl.

    Åbningstider

  • Gratis levering
  • 1 års garanti
  • Dansk kundeservice

Bain marie

En bain marie kaldes ofte et vandbad i daglig tale, men den korrekte betegnelse er bain marie.  I det travle køkken har man ofte brug for at kunne holde ting varme til næste servering skal afsted fra køkkenet. I sådanne tilfælde er en bain marie ganske enkelt uundværlig.

Skal saucen for eksempelvis holdes varm er det let at sætte skål eller gryde ned i et tempereret vandbad, så man hele tiden har lun sauce at servere når ordren kommer ind. Man har jo ofte nok at se til i et storkøkken, og gæsterne vil gerne have deres servering inden for rimelig tid. Så at kunne holde diverse retter eller tilbehør lunt på en energirigtig måde, betyder meget for den daglige travlhed.

At bruge en bain marie er let og noget mere energivenligt end at bruge komfuret, eller bruge for eksempel en mikroovn når noget skal holdes varmt eller lunt.

6 vare(r)

Sorter faldende
pr. side

Tabel  Liste 

6 vare(r)

Sorter faldende
pr. side

Tabel  Liste 

Hvilken størrelse skal jeg vælge

Et vandband / bain marie fås i lige den størrelse som du har brug for i dit køkken, uanset om du har brug for et stort eller et mindre. Hvad det kan bruges til i det moderne storkøkken er faktisk kun op til din fantasi.

Hvilken størrelse du vælger, kan være ud fra om du har brug for lidt eller meget plads og om du evt. har brug for at sætte kantiner ned i vandbadet.

Hvordan fungerer en bain marie

Vandet i en bain marie kan reguleres efter behov, så man let kan vælge om noget skal holdes varmt eller lunt i for eksempel en buffet. Ved at benytte sig af et vandbad / bain marie kan man lune uden at brænde på, når saucen eller grøntsagerne skal holdes lune til de sidste gæster har fået deres servering.

Det professionelle vandbad til brug i et storkøkken er produceret i rustfri stål og har armerede varmelegemer. Dette for at undgå overophedning af en tom beholder, samt fuldsvejsede kar med afrundede kanter der gør den daglige rengøring lettere.

Rent praktisk fylder man vand i bunden af maskinen op til de 2 mærker, så placerer man kantinerne sådan at du har det ønskede antal de til saucer man evt. ønsker at benytte.
Et vandbad på 1/1 GN vil typisk kunne holde til 6 x 1/6 Kantiner eller 3 x 1/3 Kantiner. Man kan også vælge at have låg på ens kantiner.
Alle vandbad er uden kantiner.

OBS. Et vandbad er ikke en sousvidemaskine, det er det alt for upræcist til, og har desuden ikke det samme isolationsniveau som en Sousvide maskine

Hvad er en bain marie lavet af?

De bain maries Gastroudstyr.dk har valgt at have i det varierede sortiment, er alle fremstillet i rustfri stål.

Betegnelsen rustfrit stål dækker over en lang række legeringer med vidt forskellige mekaniske og korrosionsmæssige egenskaber. Fælles for legeringerne er, at de alle indeholder minimum 12% krom og, at de som udgangspunkt anvendes, når der ønskes en forøget korrosionsbestandighed. Det vil sige, at du har en bain marie som ikke ruster, selvom du bruger vand i og omkring dem. De er derfor ofte benyttet i storkøkkener, kantiner, restauranter mm. hvor holdbarhed og hygiejne er af afgørende betydning.

Kvaliteten er i højsæde, ligesom brugervenligheden ligger helt i top, selv for den uerfarne bruger.

Alle vores bain marie betjenes let og enkelt på fronten, hvor termostat og afbryder er placeret.

Hvad kan Gastroudstyr.dk hjælpe dig med?

Når der skal tages et valg omkring en ny bain marie, skal du spørge dig selv om:

-          Hvad er mit behov (enkelt eller dobbelt)

-          Hvor meget plads har jeg at give af i køkkenet

-          Ønsker jeg en bain marie med frontmonteret taphane

Gastroudstyr.dk har mange års erfaring med udstyr til professionelle køkken, og kan derfor vejlede dig fra første overvejelse til det endelig køb. 

Vore sælgere stiller gerne op, og i samarbejde med dig findes den helt rette løsning, så vi er sikre på at du bliver glad for dit valg mange år fremover.