• Kundeservice er åben
      i dag kl.

    Åbningstider

  • Gratis levering
  • 1 års garanti
  • Dansk kundeservice

Blæstkøler

Skal du have kølet dine madvarer/produkter ned i en fart, så er en blæstkøler måske lige det du står og mangler i dit køkken.

I det moderne storkøkken kan du ofte opleve, at hurtig nedkøling er svært. Men med en blæstkøler er problemet løst hurtigt og simpelt.

4 vare(r)

Sorter faldende
pr. side

Tabel  Liste 

4 vare(r)

Sorter faldende
pr. side

Tabel  Liste 

Blæstkøler

Hos Gastroudstyr.dk står vi 100% inde for kun at handle med kvalitetsudstyr, hvor vi vægter kvalitet, effektivitet og hygiejne som nogle af de vigtigste og mest grundlæggende elementer i alle vores produkter. Du finder derfor ingen billige eller lavprisprodukter, hvor der er gået på kompromis med enten kvaliteten eller holdbarheden. Alle blæstkølere i vores sortiment er derfor kun kategoriseret efter “godt”, “bedre” eller “bedst”. Du har dermed garanti for at investere i en holdbar løsning til din køkkenproduktion, som holder dig stabilt kørende i mange år frem. Med en investering i en af Gastroudstyr.dk’s blæstkølere bevarer du kvaliteten i din madlavning og hæmmer og forebygger bakterievækst i maden.   

Hvad er en blæstkøler?

En blæstkøler er et isoleret kabinet i forskellige størrelser, som er beregnet til at kunne nedkøle fødevarer/madvarer hurtigt til under 10°C. Kabinettet er også beregnet til at kunne fryse fødevarer/madvarer helt ned til -18°C.

Teknologien som ligger bag en blæstkøler

Teknologien i en blæstkøler gør det, at den sænker temperaturen indefra i fødevaren f.eks. fra 90°C til 3°C på maksimum 90 minutter. Heraf er det typisk temperaturen fra 65°C til 10°C, som er det mest kritiske i forhold til bakterievækst. Formeringen af bakterier sker typisk i dette temperaturinterval, men da afkølingen er så effektiv, vil du gevaldigt mindske formeringen af bakterievækst med en blæstkøler fra Gastroudstyr.dk. Derudover vil du opleve, at fødevaresikkerheden er i top, og at fødevaren typisk kan blive opbevaret helt op til 5-8 dage med vores udvalg af blæstkølere.

Den længere holdbarhed for maden skyldes den effektive cirkulation af kold luft i en blæstkøler. Blæstkøleren har nemlig til formål at vedligeholde fødevarens hygiejne og sikkerhed over tid. Ikke nok med at en blæstkøler stopper reproduktion af mikroorganismer, som naturligt findes i madvarer, så hjælper blæstkøleren også med at bevare organoleptiske egenskaber, næringsindholdet og smagen samtidig med at den forlænger opbevaringstiden. Det betyder, at blæstkøleren sikrer friskheden, kvaliteten og smagsoplevelsen som var det frisklavet mad. Ikke nok med det så sparer du både en masse tid og penge pga. holdbarheden, madspild og fleksibiliteten i dit køkken.

Hvad er fordelene ved en blæstkøler?

En blæstkøler hos Gastroudstyr.dk gør det muligt at nedkøle dine madvarer hurtigt og effektivt, så du dermed har mulighed for at kunne adskille produktions- og serveringstidspunktet ved at kunne fryse maden ned under de bedste vilkår. Det er i dag vigtigt og anbefalingsværdigt ifølge fødevarekontrollen og sikkerheden at prioritere en blæstkøler i sit produktionskøkken, da den hjælper med hurtigt og sikkert at nedkøle maden inden det bliver frosset ned.


Driver du derfor en cateringvirksomhed, kantine eller et produktionskøkken kan du med disse blæstkølere jævnt fordele maden, som enten skal koges eller steges, uden at stresse over timingen samt få maksimal udnyttelse af råvarerne. Det kan du fordi:

  • - Den bevarer madens smag og visuelle udseende, 
  • - Den bevarer både vitaminer og ernæringsværdi i maden
  • - Den forebygger bakterievækst i maden. 


Hos Gastroudstyr.dk har vi valgt at føre blæstkølere/frysere fra GastroCool, som er kendt for deres høje standarder og kvalitet. Vi sælger og vedligeholder blæstkølere. Vi kan levere blæstkølere til nedkøling eller indfrysning (til henholdsvis 3°C og -18°C).
Blæstkølerne kan fåes i mange størrelser og udformninger. Kontakt os, hvis du har andre specifikke ønsker til dit produktionskøkken. 

Såfremt du har spørgsmål eller ønsker vejledning til, hvilket produkt som evt. ville passe bedst ind i dit moderne køkken, kan du altid ringe til os på +45 70605044, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig på bedste vis. Gratis råd eller vejledning koster ikke noget. Hvis du måtte have specifikke ønsker eller forespørgsler på andre blæstkølere end det viste udvalg, er du velkommen til at kontakte os, da vi kan hjælpe med at skræddersy en løsning, som passer til dit behov.