• 70 60 50 44

    Kundeservice er lukket
      i dag kl.

    Åbningstider

  • Gratis levering
  • 1 års garanti
  • Dansk kundeservice

Industri ovne med konvektion

Hos gastroudstyr.dk har vi et stort udvalg af professionelle industriovne til dit storkøkken, vi har blandet andet Gastrocool konvektions ovn, Zanussi konvektionsovne og flere andre mærker i industriovne. Har du spørgsmål om hvad ovn der passer bedst til dit behov er du altid velkommen til at ringe til os og sammen kan vi finde en god løsning der passer til dit køkken.

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.

Som kok eller køkkenchef har du brug for at have de rette redskaber til at kreere dine mesterværker. Et af de centrale punkter i ethvert køkken er ovnen, som selvfølgelig skal passe til dit behov.

På markedet findes mange forskellige ovne og at finde den rette er ikke altid lige let. Men når du skal vælge en ovn, så tillad dig selv at være kræsen da det ikke kan betale sig at spare på kvaliteten. Det er vigtigt at du har det rette redskab når maden skal tilberedes, både for din og dine gæsters skyld.

En konvektionsovn giver dig flere muligheder når du er kreativ i køkkenet, og med den rette sparer på både tid og energi samtidig.

Konvektion betyder at ovnen anvender cirkulerende varm luft, hvilket giver mere ensartet tilberedning af maden, brødet eller fisken. Ved anvendelse af konvektion skal du huske at have plads omkring dine emner så luften kan komme omkring.

Den varme luft giver desuden en yderligere fordel, nemlig at din madlavning bliver hurtigere. Så har du en opskrift liggende med stegetider ved brug af en konventionel ovn, så vil du hurtigt opdage at tiden skal nedsættes og i mange tilfælde også temperaturen. Det vil sige, at du sparer tid og energi hvis du bruger ovnen effektivt.

Forskellen på en konventionel og en konvektionsovn er egentlig ikke så stor. Men i konvektionsovne flyttes den varme luft rundt i ovnrummet via en blæser, så varmen bliver mere ensartet i hele rummet og ikke bare lægger sig i top eller bund af ovnrummet. Dette gør madlavningen lettere at styre når først man har fundet ud af at ændre lidt i stege/bagetider og temperaturer. Du kan placere din mad på hvilken som helst rille i ovnen, da varmen er den samme i hele ovnrummet.

En industriovn med konvektion er en god investering hvis du har mange måltider at forberede i løbet af en dag. Det er hurtigere, og du får en mere effektiv udnyttelse af dit ovnrum. Nogle af disse ovne kan samtidig bruges som dampovn eller bakeoff ovn.

Uanset om du have dampet en fisk, have stegt en steg, eller bagt en portion boller så er konvektion det mest fornuftige valg i dit køkken.

Ovnen er et gammel redskab og blev opfundet for mange år siden. Den har siden udviklet sig over træ, kul, gas og el, men har altid været et centralt midtpunkt i ethvert køkken. Mikroovnen som senere er kommet til, bruger mikrobølger til at opvarme maden og er ikke afhængig af varm luft for at tilberede den ønskede råvare.

 

Varmluftovnen eller konvektionsovnen har efterhånden overtaget næsten enhver husmors køkken, men især storkøkkener, institutioner og restauranter har taget denne ovntype til sig. For hvem er ikke interesseret i hurtigere og mere effektiv madlavning.

Denne ovntype varmer hurtigere op til den ønskede temperatur, og med den reducerede stege/bagetid kan du derfor spare på energien ved at kunne slukke hurtigere efter endt madlavning.

Forskellige undersøgelser viser en reduktion på 25-30% af tilberedelsestiden ved anvendelse af varmluft, og i et storkøkken er tid som oftest lig med penge.

 

Så når du går ud for at vælge dig en ny ovn til køkkenet, skal du tænke på pris, kvalitet, omkostninger (el og arbejdstid) og hvad du har behov for. Skal du også bruge en rygeovn, dampovn, bakeoff, og riste-ovn, så er det sikkert værd at overveje en kombination af konventionel og konvektion. Det synes måske dyrt når du kigger på disse kombinationsmodeller, men du får en maskine der kan det hele.

Samtidig sparer du selvfølgelig på pladsen i et ofte godt fyldt køkken, ved at vælge et apparat til det hele.

 

Når du vælger din nye ovn, skal du vælge udfra hvad dit behov er og ikke slække på kvaliteten. Det er trods alt et meget vigtigt arbejdsredskab i din hverdag.