Gastrobakker til dit storkøkken
Med sådan en kantineløsning har du altid styr på dine madvarer, orden i dit køkken og en arbejdsgang der gøres lettere ved at bakker og kantiner kan flyttes fra fryser til ovn, og fra ovn til bord/buffet.
Gastrobakker eller kantiner leveres som oftest i rustfri stål, men kan også fås i polycarbonat og polypropylene. Uanset hvilken udgave du eventuelt vælger, så får du opbevaring som er rengøringsvenligt, og let at stable lige meget hvor du har brug for at skabe orden og plads.
Har du valgt rustfri stål, så har du samtidig valgt bakker som kan tåle ovn og fryser. Et valg som gør din arbejdsgang lettere fra fryser til bord, da du ikke behøver at skifte beholder undervejs.
Gastrobakker er den idelle løsning til storkøkken og cateringindustrien. Gastrobakker er nemlig det anerkendte standardmål, som går igen over mange produktgrupper indenfor området. Gastromålet passer for eksempel i størstedelen af tilgængelige termokasser, industriovne, stikvogne samt køleskabe i et moderne storkøkken.
Gastrobakkerne passer desuden i den alment brugte buffet hvor en restaurant, grill eller salatbar tilbyder kunderne salater eller tag-selv.
Tilgængelige størrelser:
Gastronorm størrelser på de klassiske stålkantiner, følger den standard der er oprettet af European Standards Committee. Den er kendt under forkortelsen GN efterfulgt af det nummer der repræsenterer størrelsen, fx 1/1 som er benchmark størrelsen på 530 x 325 mm, og 1/2 som er den halve størrelse 325 x 265 mm.
GN 2/1-20 650×530 mm 4,5 liter
GN 2/3-20 354×325 mm 1,25 liter
GN 2/3-40 354×325 mm 3 liter
GN 2/3-65 354×325 mm 5,25 liter
GN 2/3-100 354×325 mm 8 liter
GN 2/3-150 354×325 mm 11,5 liter
GN 1/1-20 530×325 mm 1,9 liter
GN 1/1-40 530×325 mm 4,5 liter
GN 1/1-65 530×325 mm 7,4 liter
GN 1/1-100 530×325 mm 12,6 liter
GN 1/1-150 530×325 mm 18 liter
GN 1/1-200 530×325 mm 25 liter
GN 1/2-20 325×265 mm 0,85 liter
GN 1/2-40 325×265 mm 1,75 liter
GN 1/2-65 325×265 mm 3,5 liter
GN 1/2-100 325×265 mm 5,5 liter
GN 1/2-150 325×265 mm 8,5 liter
GN 1/2-200 325×265 mm 11 liter
GN 1/3-40 325×176 mm 1,5 liter
GN 1/3-65 325×176 mm 2,25 liter
GN 1/3-100 325×176 mm 3,5 liter
GN 1/3-150 325×176 mm 5,5 liter
GN 1/3-200 325×176 mm 7,25 liter
GN 1/4-65 265×162 mm 1,5 liter
GN 1/4-100 265×162 mm 2,5 liter
GN 1/4-150 265×162 mm 3,75 liter
GN 1/4-200 265×162 mm 5,25 liter
GN 2/4-65 530×162 mm 3,5 liter
GN 2/4-100 530×162 mm 5,5 liter
GN 1/6-65 176×162 mm 1 liter
GN 1/6-100 176×162 mm 1,5 liter
GN 1/6-150 176×162 mm 2,25 liter
GN 1/6-200 176×162 mm 3 liter
GN 1/9-65 176×108 mm 0,5 liter
GN 1/9-100 176×108 mm 0,8 liter
Gastrobakker er benævnt GN (gastronorm) og er en standard størrelse. Dog er der forskel på om du køber et europæisk eller et amerikansk system. Disse to systemer passer ikke altid sammen hvis du skal stable dine gastrobakker eller kantiner.

De europæiske mål er standard, mens de amerikanske ofte er produceret efter egne mål og derfor ikke passer på samme ramme som de europæiske. Er du i tvivl om dette, er du velkommen til at kontakte os for råd og vejledning til køb af de helt rigtige gastrobakker.
Hvorfor vælge gastrobakker?
Den velkendte gastrobakke, uanset hvilken størrelse, er den mest brugte rundt omkring i restauranter og storkøkkener. Da det er standart størrelser som fås og bruges over hele verden, så passer de til langt de fleste indretninger med professionelt udstyr. Bakkerne er lavet i stål og der derfor både rengøringsvenlige, og fødevaregodkendte. Alt efter hvilken stålkvalitet/tykkelse du vælger når du køber, så kan gastrobakkerne bruges i både det kolde, og det varme køkken.
Ved at vælge gastrobakker i standart størrelser, kan du samtidig få servicevogne eller stikvogne til en lettere transport af mange bakker på en gang. Disse vogne er nemlig lavet til netop disse standardmål, så arbejdet i et travlt køkken bliver lettere.
Hvad skal jeg en Gastrobakke til?
Har du en forretning eller restaurant som indeholder en salatbar eller en tag-selv buffet kan du næsten ikke undvære gastrobakkerne til opbevaring og servering af madvarene. Ved brug gastrobakker kan du præsentere dine varer på en lækker, indbydende og hygiejnisk måde.
Samtidig er transport og opbevaring en leg med bakkerne, da du kan få låg til alle bakker og de dermed kan stables når der skal opbevares i køleskabe eller rum. Har du samtidig diverse service- og indstiksvogne får du en langt lettere transport af varerne. Det vil du og dine medarbejdere sætte pris på i den travle hverdag.
Check liste til indkøb af Gastrobakke
- Hvilken længde og bredde skal bakkerne være?
- Hvilken dybde skal de være og hvilken dybde passer feks i min maskine?
- Skal jeg vælge i stål eller plastik?
- Hvor mange skal jeg bestille (Hvor mange kan være i mine køler)
Hvis du har spørgsmål om produktet så send os en mail eller fang os på chatten, så skal vi nok hjælper dig videre.