Gratis fragt på ordre over 1000 DKK* Læs mere.
1 års garanti og gratis levering
Spørgsmål ? Ring ind her: 70 60 50 44
Ring ind her 70 60 50 44

Konvektionsovne

Som kok eller køkkenchef har du brug for at have de rette redskaber til at kreere dine mesterværker. Et af de centrale punkter i ethvert køkken er ovnen, som selvfølgelig skal passe til dit behov.
På markedet findes mange forskellige ovne, og at finde den rette er ikke altid lige let. Men når du skal vælge en ovn, så tillad dig selv at være kræsen da det ikke kan betale sig at spare på kvaliteten. Det er vigtigt at du har det rette redskab når maden skal tilberedes, både for din og dine gæsters skyld.
En konvektionsovn giver dig flere muligheder når du er kreativ i køkkenet, og med den rette sparer på både tid og energi samtidig.

Dybde
Dybde: 4701215
Højde
Højde: 231700
Bredde
Bredde: 3561075
Pris
Pris: 2756 kr.115431 kr.
Leveringstid
1-2 hverdage
3-5 hverdage
1-2 Uger
4-6 Uger
Brands
Avancini
CBItaly
Combisteel
Coolhead
Cuppone
Diamond
Diamond Catering
Ecofrost
Famag
Fimar
FKI Fast Food
Frenox
Frenox
Gimetal
Hoonved
icetechice
Igloo
Ilsa
Ilsa spa
Kongamek
Lavezzini
Maxima storkøkkenudstyr
Noaw
Oem Ali
Pizzamaster
Potis
Potis
Prisma food
Restoitalia
RollerGrill
Rvg
Santos
Saro storkøkkenudstyr
Scan
Scandomestic
Scotsman
Sigma
Silverstar
Sunmix
Sveba
Swedan
tecnoinox
Tecnoinox
Tefcold
Wery
Zanussi Professional
Strøm
220v9
380v6
El
Gas5

Kategorier


 

Disse virksomheder har også valgt en Konvektionsovne fra Gastroudstyr.dk

 

 


 

Hvad er en konvektionsovn

Konvektion betyder at ovnen anvender cirkulerende varm luft, hvilket giver mere ensartet tilberedning af maden, brødet eller fisken. Ved anvendelse af konvektion skal du huske at have plads omkring dine emner så luften kan komme omkring.

Den varme luft giver desuden en yderligere fordel, nemlig at din madlavning bliver hurtigere. Så har du en opskrift liggende med stegetider ved brug af en konventionel ovn, så vil du hurtigt opdage at tiden skal nedsættes og i mange tilfælde også temperaturen. Det vil sige, at du sparer tid og energi hvis du bruger ovnen effektivt.

Varmluftovnen eller konvektionsovnen har efterhånden overtaget næsten enhver husmors køkken, men især storkøkkener, institutioner og restauranter har taget denne ovntype til sig. For hvem er ikke interesseret i hurtigere og mere effektiv madlavning.

Denne ovntype varmer hurtigere op til den ønskede temperatur, og med den reducerede stege/bagetid kan du derfor spare på energien ved at kunne slukke hurtigere efter endt madlavning.

Forskellige undersøgelser viser en reduktion på 25-30% af tilberedelsestiden ved anvendelse af varmluft, og i et storkøkken er tid som oftest lig med penge.

Forskellen på en almindelig og en konvektionsovn

Forskellen på en konventionel og en konvektionsovn er egentlig ikke så stor. Men i konvektionsovne flyttes den varme luft rundt i ovnrummet via en blæser, så varmen bliver mere ensartet i hele rummet og ikke bare lægger sig i top eller bund af ovnrummet. Dette gør madlavningen lettere at styre når først man har fundet ud af at ændre lidt i stege/bagetider og temperaturer. Du kan placere din mad på hvilken som helst rille i ovnen, da varmen er den samme i hele ovnrummet.

En industriovn med konvektion er en god investering hvis du har mange måltider at forberede i løbet af en dag. Det er hurtigere, og du får en mere effektiv udnyttelse af dit ovnrum. Nogle af disse ovne kan samtidig bruges som dampovn eller bakeoff ovn.

Uanset om du skal have dampet en fisk, stegt en steg, eller bagt en portion boller så er konvektion det mest fornuftige valg i dit køkken.

Ovnen som redskab i madlavningens fine kunst

Ovnen er et gammelt redskab, og blev opfundet for mange år siden. Den har siden udviklet sig over træ, kul, gas og el, men har altid været et centralt midtpunkt i ethvert storkøkken. Mikroovnen som senere er kommet til, bruger mikrobølger til at opvarme maden og er ikke afhængig af varm luft for at tilberede den ønskede råvare.

Uanset hvilket køkken du har, om det er et professionelt industrikøkken, eller om det er hjemme i privaten, så er ovnen gennem mange år blevet et samlingspunkt, og et redskab de færreste kan undvære. Da dette redskab er nærmest uundværligt, så lægges der også stor vægt på at det fungerer optimalt. Om du vælger den ene eller anden slags ovn, så skal kvalitet og brugervenlighed være i toppen. I det professionelle køkken lægges der desuden stor vægt på vedligeholdelsesudgifter og miljøvenlighed, samt at ovnene skal være lette at betjene og rengøre.

Hvad skal jeg overveje før et køb af ny ovn

Når du går ud for at vælge dig en ny ovn til køkkenet, skal du tænke på pris, kvalitet, omkostninger (el og arbejdstid) og hvad du har behov for. Skal du også bruge en rygeovn, dampovn, bakeoff, og riste-ovn, så er det sikkert værd at overveje en kombination af konventionel og konvektion. Det synes måske dyrt når du kigger på disse kombinationsmodeller, men du får en maskine der kan det hele.

Samtidig sparer du selvfølgelig på pladsen i et ofte godt fyldt køkken, ved at vælge et apparat til det hele.

Når du vælger din nye ovn, skal du vælge ud fra hvad dit behov er og ikke slække på kvaliteten. Det er trods alt et meget vigtigt arbejdsredskab i din hverdag.

Når du skal vælge en ny ovn, kan Gastroudstyr.dk hjælpe dig

Gastroudstyr.dk har mange års erfaring når det gælder professionelt køkkenudstyr, og vore sælgere giver gerne videre af denne erfaring, så du kan få den rette ovn til din virksomhed. En ovn som du bliver glad for i mange år fremover.

Support

Vi er dedikerede til at tilbyde god kundeservice og ærlig rådgivning. Skriv en mail til os eller brug vores chat funktion for gratis professionel vejledning til dit moderne køkkens behov. Vi skræddersyr løsninger og tilbyder venlig support.

Up arrow
Kurv 0
Senest viste 0

Foderknægtsvej 5 3400 Hillerød

info@gastroudstyr.dk
Cvr: 42106739