Gratis fragt på ordre over 1000 DKK* Læs mere.
1 års garanti og gratis levering
Spørgsmål ? Ring ind her: 70 60 50 44
Ring ind her 70 60 50 44

Professionel Sous vide maskine

Hvis du nogensinde har spist på en meget fin restaurant, så har du helt sikkert også smagt mad forberedt med sousvidemetoden.

Denne metode til tilberedning af mad er blevet mere og mere udbredt de sidste 20 år, og har også bredt sig til de store og dyre restauranter. De kan nu tilberede og servere endnu bedre mad ved hjælp af sousvide, som bruges til både den simple anretning og det mere sofistikerede måltid.

Rigtig mange steder som serverer mange lækre måltider om dagen, har i dag en professionel sousvide maskine stående i køkkenet. Maskinen sparer tid for dig og personalet når der skal serveres mange anretninger på en gang, eller hurtigt efter hinanden. Alle ved nemlig godt, at en kunde helst ikke vil vente alt for længe på sin bestilling, men samtidig forventer at de får serveret lækker mad med de rette stegeskorper, mørhed og temperatur. Her kan sousviden rigtig bevise sit værd i det professionelle køkken, og hjælpe dig med at lave hurtig, og yderst lækker mad.

Dybde
Dybde: 185600
Højde
Højde: 250320
Bredde
Bredde: 145670
Pris
Pris: 1219 kr.10526 kr.
Leveringstid
1-2 hverdage
3-5 hverdage
1-2 Uger
4-6 Uger
Brands
Avancini
CBItaly
Combisteel
Coolhead
Cuppone
Diamond
Diamond Catering
Ecofrost
Famag
Fimar
FKI Fast Food
Frenox
Frenox
Gimetal
Hoonved
icetechice
Igloo
Ilsa
Ilsa spa
Kongamek
Lavezzini
Maxima storkøkkenudstyr
Noaw
Oem Ali
Pizzamaster
Potis
Potis
Prisma food
Restoitalia
RollerGrill
Rvg
Santos
Saro storkøkkenudstyr
Scan
Scandomestic
Scotsman
Sigma
Silverstar
Sunmix
Sveba
Swedan
tecnoinox
Tecnoinox
Tefcold
Wery
Zanussi Professional
Strøm
220v9
380v
El
Gas

Kategorier

 

 


 

 

Disse virksomheder har også valgt en Professionel Sous vide maskine fra Gastroudstyr.dk

 

 


 

 

 

Hvad er sousvide

Sous vide stammer fra fransk, og betyder “under vakuum” – som er betegnelsen for en tilberedningsmetode, hvor fødevaren vakuumpakkes i plastposer, inden den tilberedes i et vandbad. Tilberedningen foregår ved en konstant temperatur på under 100°C. Teknikken kan med stor fordel anvendes til kød – ligesom fisk, fjerkræ, grøntsager og frugt kan tilberedes sousvide.

At maden vakuumpakkes, er en mindre del af denne metode, og gøres mest for at holde på saft og kraft i det man tilbereder, idet man tilbereder i et tempereret vandbad og dermed forlænger forberedelsestiden. Men samtidig opnås også et helt unikt resultat som vil glæde enhver gæst i din restaurant.
Dine råvarer bliver lettere at kontrollere, det er f.eks ikke altid lige let at kontrollere hvor lang tid en steak skal have på panden idet det altid vil afhænge af tykkelsen på kødet. Men med sous vide metoden får du altid et perfekt og ensartet resultat hver gang.

Den meget nøjagtige temperaturstyring, som kendetegner sousvide, giver muligheden for at holde den lave temperatur i kødet over en længere periode, hvilket gør det muligt at tilberede maden ved langt lavere temperaturer end normalt. Med sousvide skal en kylling f.eks. tilberedes ved 57°C i ca. 2 timer. Efter 2 timer har kyllingen nået en temperatur på 57°C, og den har holdt denne temperatur i minimum 28 minutter. Kombinationen af den lavere tilberedningstemperatur og en længere tilberedningstid sikrer at eventuelle salmonellabakterier er dræbt under tilberedningen. Resultatet er et lækkert stykke kylling som er rosa, og fuld af saft og smag.

Præcis temperaturindstilling

En ovn kan indstilles til en bestemt temperatur, men det er de færreste ovne der kan indstilles 100% korrekt. Temperaturen i en ovn kan sagtens svinge med +/- 20C. Et udsving som i det daglige ikke betyder så meget. Men for sous vide betyder denne temperatur alt, og derfor skal disse maskiner være meget nøjagtige i deres indstillinger. Typisk ligger afvigelsen på max 1C.

Dette betyder blandt andet, at en steg som skal tilberedes i et vandbad, aldrig bliver varmere end den ønskede kernetemperatur, og resultatet altid bliver et mørt og saftigt stykke kød.

Den flotte stegeskorpe som f.eks. en steg eller en steak skal have ved servering fremkommer ikke ved denne metode, men den gives ved en kort tur på pande eller grill.

Flexibilitet i din madlavning

Sousvide giver dig stor fleksibilitet når du skal forberede maden, da man ikke behøver at tage eksempelvis stegen op på et bestemt tidspunkt, men kan lade den ligge til den skal bruges. På denne måde giver sous vide dig langt mere frihed i dit køkken, og er en af grundene til at denne metode har vundet så meget indpas i restauranter og storkøkkener.

Bedre holdbarhed

Sousvide giver samtidig en langt bedre holdbarhed på diverse varer, og kan afhjælpe de kendte spidsperioder i køkkenet hvor travlheden er størst. Du kan nemlig lave diverse forberedelser på tidspunkter hvor du ikke har så travlt.

Fordele ved sousvide

Du får ikke “udvandede” grøntsager, da de ikke har direkte kontakt med vandet, du får kød som med garanti er mørt og har et minimalt svind, og du sparer den daglige rengøring da fødevarer ved brug af sous vide metoden opvarmes i poser. Et yderligere plus ved sous vide er ensartethed. Lige meget hvilken tykkelse bøffen har hvis du har pakket flere sammen, så får alle den samme behandling og ender op med samme temperatur.

 Så let er det at anvende sousvide:

Vælg din råvare

Klargør, vask, rens

Vakuumpak din steg, dine grøntsager eller din fisk

Opvarm vandet i vandbadet til den ønskede kernetemperatur

Sænk posen ned i vandbadet

Stegetid?

Nu behøver du ikke konstant at holde øje med et ur for at få den rette stegetid, det gør nemlig ikke et spor hvis der går en time eller to længere end planen var. Dine vakuumpakkede råvarer bliver nemlig ikke varmere end den temperatur du har sat vandbadet til at være.

Der er selvfølgelig forskel på hvor længe hvilke råvarer skal ligge i vandbadet, faktisk skal visse udskæringer af kød have helt op til 72 timer, men så kan det forberedes i god tid og du kan få tid til alt det andet der skal passes i et storkøkken.

Er posen med din råvare først placeret i vandbadet skal det bare passe sig selv til du skal bruge den.

Hvad har jeg brug for, for at udnytte de mange muligheder en sousvide giver

For at udnytte de mange muligheder sousvide giver dig i køkkenet, er det eneste du skal bruge; en vakuumpakker og et vandbad med præcis temperaturstyring. Husk når du vælger et vandbad til dit køkken, så skal du overveje hvor meget du skal bruge det. Er det hver dag og mange gange, eller er det kun til specielle ting, for selvfølgelig er der forskel på kvalitet og pris. Men det vil ikke kunne betale sig at spare på kvaliteten hvis du virkelig skal udnytte sousvide metoden i dit køkken.

Vælg et godt isoleret vandbad med skjult varmelegeme, så sparer du på strømmen og du slipper for irriterende kalk på varmelegemet som samtidig gør opvarmningen langsommere.

Det samme gælder også for den vakuumpakker du vælger, for er den ikke god nok får du luft i poserne og de vil flyde ovenpå i vandbadet. Hvilket resulterer i at dine råvarer ikke får den korrekte tilberedning.

Hvilke vacuumposer skal jeg anvende

Husk også, at de vakuumposer du køber skal være i en kvalitet der kan tåle op til 85C samt helst være rillede.

God kundeservice og ærlig rådgivning

Såfremt du har spørgsmål eller ønsker gratis professionel vejledning til, hvilket produkt som evt. ville passe bedst ind i dit moderne køkken, kan du skrive en mail eller bruge vores chat funktion, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig på bedste vis.

Gratis råd eller vejledning koster ikke noget. Hvis du måtte have specifikke ønsker eller forespørgsler på andre sousvidemaskiner end det viste udvalg, er du velkommen til at kontakte os, da vi kan hjælpe med at skræddersy en løsning, som passer til dit behov.

Support

Vi er dedikerede til at tilbyde god kundeservice og ærlig rådgivning. Skriv en mail til os eller brug vores chat funktion for gratis professionel vejledning til dit moderne køkkens behov. Vi skræddersyr løsninger og tilbyder venlig support.

Up arrow
Kurv 0
Senest viste 0

Foderknægtsvej 5 3400 Hillerød

info@gastroudstyr.dk
Cvr: 42106739