Gratis fragt på ordre over 1000 DKK* Læs mere.
1 års garanti og gratis levering
Spørgsmål ? Ring ind her: 70 60 50 44
Ring ind her 70 60 50 44
Uncategorized
Posted in

At kreere et menukort

menukort - Gastroudstyr.dk
Posted in

Kernen i en succesfuld restaurant er menuen.

Menukortet er en udstilling af hvad din restaurant står for og kan tilbyde gæsterne. Du finder mange forskellige menukort, lige fra det meget formelle til menuen skrevet på en kridttavle. Men uanset hvilket format du har valgt til din forretning, så skal menukortet vise hvem du er og hvad restauranten kan tilbyde af både mad og drikke, samt stemning og tema for forretningen.

Før du begynder at lave menukortet, skal du huske at størrelsen af dit køkken og dets formåen har stor betydning for dit menukort. Skal der være mange små retter eller store flotte menuer der kræver stort køkken og meget personale.

Når man har afstemt køkken og menu, så kan man begynde at designe et menukort der fortæller kunderne hvad de kan forvente når de sætter sig ned og bestiller aftenens oplevelse.

Når menukortet sammensættes, skal der selvfølgelig også sættes priser på, og her skal du være på kant med markedets råvarepriser, lønninger osv. Du skal prissætte så det giver mening, altså giver et overskud til dig og restauranten. Men samtidig skal priserne ligge, så de ikke er ublu og skræmmer eventuelle kunder væk.

kreere et menukort

Et godt råd; vær realistisk i din prissætning.

Nogle restauranter kører specielle menuer til særlige begivenheder, som jul, påske, Valentins dag og så videre.  Hvis du laver disse specielle menuer, er det en god idé at reducere udvalget på menukortet, så dit køkken har mulighed for at sende flere portioner ud hurtigt. At skulle have mange forskellige retter tilberedt tager længere tid for køkkenpersonalet, og på de store dage og ved specielle begivenheder gælder det ofte at der skal meget ud på kort tid.

At reducere menukortet til specielle arrangementer kan også anvendes hvis man for eksempel laver en aften hvor man kan spise to-for-ens pris. Her får man mange gæster ind, og her gælder det igen at køkkenet skal kunne producere meget på kort tid.

At kreere et menukort, både med hvilke retter og udseendet af kortet kan være lige så sjovt som at vælge navnet til sin restaurant. Man får lov at være kreativ, men skal dog altid huske på at kortet skal være realistisk i forhold til priser, billeder og beskrivelser.

Hen ad vejen kan priser på råvarer ændre sig, eller en specifik ret er måske ikke så populær som du havde regnet med. Hvis noget som dette sker, så skal du ikke være bange for at gå ind og rette på dit menukort. Det er trods alt din forretning som skal løbe rundt, og dine kunder skal være tilfredse både med mad, betjening og priser. Så den ekstra tid det eventuelt tager at lave ændringer, er det hele værd.

Kilde:

https://www.thebalance.com/how-to-create-an-effective-restaurant-menu-2888585

Kurv 0

Senest viste 0

Spar 5% på din første ordre ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev

Vil du have adgang til eksklusive tilbud, nyheder og inspiration til dit køkken?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag en rabatkode på 5% til brug på din første ordre af vores professionelle storkøkkenudstyr.

Foderknægtsvej 5 3400 Hillerød

info@gastroudstyr.dk
Cvr: 42106739