• 70 60 50 44

    Kundeservice er lukket
      i dag kl.

    Åbningstider

  • Gratis levering
  • 1 års garanti
  • Dansk kundeservice

En pomfrit skal være gylden og sprød, eller skal den ?

De fleste elsker deres pomfritter gyldne og sprøde, men det kan snart være slut. I hvert fald hvis det står til EU.

Der er nemlig stillet forslag som kommissionen har givet grønt lys til. Forslaget går ud på at nedsætte forekomsten af såkaldt acrylamid i de fødevarer, som 508 millioner EU-borgere hygger sig med.
Acrylamid dannes, når man griller, steger, friterer eller bager fødevarer ved temperaturer på over 120 grader.

Det gælder især kartoffelprodukter og brød - især knækbrød.

Forordningen skal træde i kraft 2018 såfremt det bliver stemt igennem, hvorefter der vil blive stillet lovkrav om hvor varmt for eksempelfritureolie må være når der skal laves pomfritter i diverse fødevareforretninger som restauranter og grillbarer.
I flere år har Fødevarestyrelsen her i Danmark været efter restauratører som steger i olie varmere end 170 grader, så at EU nu får dette forslag på bordet kan kun gøre den danske fødevarestyrelse glad. Om den enkelte forbruger også bliver det, ja det kan man så stille spørgsmålstegn ved. Men i følge EU så er det nye forslag ment som en ekstra beskyttelse af borgerne, da acrylamid skulle være kræftfremkaldende.

Der er sikkert dem som vil sige, at det sagde de også om dit og dat, men en ting er sikkert; at gå forslaget igennem så er det nye tider for diverse restauratører som må finde nye veje at fremstille deres friturestegte mad. I hvert fald skal de så stege ved lavere temperaturer, eller finde nye kartoffelsorter med mindre stivelse da det er denne stivelse der omdannes til acrylmid ved høje temperaturer.