Gratis fragt på ordre over 1000 DKK* Læs mere.
1 års garanti og gratis levering
Spørgsmål ? Ring ind her: 70 60 50 44
Ring ind her 70 60 50 44
Uncategorized
Posted in

Hvor meget skal der på menuen

hvor meget pa menuen2 - Gastroudstyr.dk
Posted in

Et spørgsmål restaurationsejere ofte stiller sig selv er; hvor meget skal jeg sætte på menukortet? Skal der være plads til mange varianter, eller skal jeg gå efter en kortere menuliste tilpasset til min restaurant.

Det korte og varierede menukort vil nok være at foretrække. Dette både for kundens og køkkenets skyld, da det er lettere at overskue.

menukort

Har du et mindre køkkenhold, skal du samtidig tænke over, at maden skal laves på en vis tid og kræver diverse råvarer. Jo flere forskellige variationer du tilbyder på menukortet, jo flere varer skal du opbevare for at kreere disse retter.

Et mindre udvalg, men med vægt på kvaliteten som du serverer, er langt at foretrække.

Vær alsidig og hav mange retter at vælge imellem, er tidens trend for mange nye restauranter. Mange tror at et større udvalg appellerer til flere kunder. Der går dog ofte ikke lang tid før disse restauranter finder ud af det store arbejder der ligger i mange retter, og varianter. Tid, penge, opbevaring, forberedelse osv. Så man ser i mange tilfælde disse restauranter knække halsen, eller indse at de valgte forkert, og derfor sadler om til et mindre udvalg på menukortet.

Det mindre udvalg giver luft til forberedelse, kvalitet og specialisering indenfor det emne man bygger restauranten op på. Kunderne går nemlig meget ofte efter den specielle oplevelse som restauranten tilbyder. For eksempel kommer de ikke på en fransk restaurant og forventer at den tilbyder dansk grillmad udover de specielle franske delikatesser. De vælger den franske restaurant fordi de vil have en fransk mad oplevelse.

Men hvad skal du så skrive på menukortet ? Når du når til den overvejelse, så husk at du laver mad som dine kunder vil have, og ikke hvad du selv kan lide at lave eller spise.

tallerken med mad

Husk når du begynder at vælge retter til menukortet, så skal du overveje hvad du har kapacitet til i køkkenet, både hvad angår indretning og personale. Har du for eksempel plads til at mange bestiller friturestegte retter på en gang, eller har du kun en enkelt friture i køkkenet.  Eller skulle du måske overveje hvor meget friturestegt der var på menukortet, så du har mulighed for at følge med bestillingerne?

Det er altid bedre at kunne følge med, så du ikke har kunder som sidder alt for længe og venter på deres bestilling. Et selskab på 4 skulle gerne have deres mad på nogenlunde samme tid. Det giver ikke tilfredse kunder, hvis maden når at blive kold for halvdelen af selskabet, fordi man venter med at spise til alle har deres mad foran dem på bordet.

En anden overvejelse du skal gøre, er hvor meget plads har du til opbevaring af diverse råvarer som skal bruges til retterne på menukortet. Har du køle og fryseplads nok til 20 forskellige retter, eller var det måske klogt at nøjes med 10.

Pas på med at tilføje specialretter som hitter i tiden (såsom is med baconsmag og lignende) da disse specialiteter tager plads og tid.

Det er meget bedre om du vælger de retter som passer til restaurantens tema, og så kan du altid tilføje dit eget lille personlige tvist til disse. Specialiteterne med det lille ekstra touch, kan altid have relation til andre af retterne du serverer, og på den måde kan du spare på hvor mange råvarer du skal opbevare og indkøbe. Bruger du for eksempel asparges som pynt på en ret, så er det klogt at have andre retter hvor du skal bruge dem. På den måde nedbringer du antallet af forskellige råvarer i dit køkken, men du kan stadig lave spændende og interessant mad til dine kunder.

flot dækket bord

Til sidst skal du huske, at en menu behøver ikke at være for evigt.

Selvom du har sammensat en lækker og varieret menu som du serverer i din restaurant, så er der altid mulighed for ændringer hen ad vejen. Måske du kan fjerne en ret og tilføje en anden, for at tilpasse dig til hvad der er oppe i tiden. Måske dine kunder efterspørger en speciel ret som du ikke har på menuen lige nu.

Menuen skal altid tilpasses efter hvad kunden ønsker, og hvad der dermed kan sælges i din restaurant. Så vælg ud fra hvad der passer til din forretning, og de undersøgelser du selvfølgelig har gjort angående dine mulige kunders ønsker.

Tag ikke munden for fuld når du sammensætter menuen du vil servere for dine gæster. Hellere færre retter hvor du kan garantere for den lækre kvalitet, og hvor din forretning og personale kan følge med.

Du kan jo altid udvide hen af vejen, hvis du finder ud af at forretningen kan bære det.

Kilde:

https://www.thebalance.com/what-is-the-best-size-for-a-restaurant-menu-2888602

Up arrow
Kurv 0
Senest viste 0

Foderknægtsvej 5 3400 Hillerød

info@gastroudstyr.dk
Cvr: 42106739