Gratis fragt på ordre over 1000 DKK* Læs mere.
1 års garanti og gratis levering
Spørgsmål ? Ring ind her: 70 60 50 44
Ring ind her 70 60 50 44
Uncategorized
Posted in

Musik i restauranten

musik3 - Gastroudstyr.dk
Posted in

Når dørene åbnes og gæsterne begynder at ankomme, så er det tiden til at skabe en eventyrlig stemning for familien, vennerne, ægteparret eller kæresteparret der er på date og ønsker en eventyrlig romantisk aften.

Maden skal være veltilberedt og menuen gennemtænkt. Betjeningen af gæsterne skal gå let og uforstyrret så gæsterne føler sig kræset omkring, uanset anledningen til at de besøger din restaurant.

Når den lækre mad er sat på bordet og stearinlysene er tændt, så mangler der kun den stille musik der fuldender stemningen. Men hvordan er det nu med den, kan man bare tænde radioen eller starte CD spilleren ? Eller hvordan er det nu reglerne er for musik i det offentlige rum, eller i den private restaurant.

DJ spiller musik

Lad os prøve at kigge på de grundlæggende regler så du har mulighed for at fuldende stemningen med musik til den romantiske date eller til familiemiddagen hvor morfar fylder år.

Først og fremmest skal du have en såkaldt musikaftale med Koda som gælder restaurant og cafe. Hvilken aftale og hvilken pris vil helt afhænge af hvordan du har i sinde at bruge musikken. Om du bare vil have lidt baggrundsstøj, eller om du vil spille musik som dine gæster skal kunne danse til når maden er spist, eller måske begge dele.

Der findes forskellige kategorier af musik når der tales om en musikaftale:

  • Baggrundsmusik
  • Forgrundsmusik
  • Underholdnings- og dansemusik fra cd’er, plader og bånd o.l.
  • Levende musik til dans, koncert, shows, solistoptræden mv.
  • Hotelværelser; musik fra TV kanaler, radio, streaming, CD, bånd og m.v.
  • Kopieringstilladelse

Priserne reguleres i overensstemmelse med nettoprisindekset for juli hvert følgende år. Betaling sker halvårsvis forud, og er forfaldet til betaling den 1. januar og 1. juli og skal, hvis ikke andet er aftalt, være Koda i hænde senest den 15. januar og 15. juli.

DEFINITIONER 

Baggrundsmusik

Musik, som udgør en baggrundsfunktion for virksomhedens gæster fx fra streamingtjenester, cd, plader, bånd, tv, video, dvd, o.l., i fx spiserestaurant, cafe, bar, lobby, lounge ol.

Baggrundsmusik med kontinuerlig anvendelse af levende musik

Levende musik, som udgør en baggrundsfunktion i fx spiserestaurant, cafe, bar, lobby, lounge ol. og som finder sted i et kontinuerligt fast mønster, fx hver aften, hver fredag/lørdag eller tilsvarende. 

Forgrundsmusik

Musik fra cd, streamingtjenester, plader, bånd, video, dvd, o.l., som er medvirkende til at skabe feststemning på barer, festbarer, cocktailbarer, cafeer, ol. Musikken er højere og bruges mere intensivt end i dagtimerne og er med til at løfte stemningen fx fredag og lørdag aften. Forgrundsmusik omfatter ikke musik, som spilles af DJ, til dans eller karaoke.

Indspillet musik til underholdnings- og dans

Underholdnings- og dansemusik fra cd, streamingtjenester, plader, bånd, video, dvd, o.l., hvor musikken fx spilles af en DJ (discjockey, bartender, tjener o.l.), og har en fremtrædende funktion, samt karaoke.

Levende musik til dans, koncert, shows, solistoptræden mv.

Levende musik til dans, koncert, shows, solistoptræden mv. fremført af en kunstner, solist orkester eller lignende, og musikken har en fremtrædende funktion.

Entréindtægt

Entréindtægten udgør det samlede beløb publikum har indbetalt (ekskl. Moms). Yderligere udgifter til honorarer til musikere, kontrollører, provision, lokaleleje mv. må ikke fratrækkes.

Hvis der i entrébetalingen er indeholdt betaling for mad, drikkevarer, overnatning o.l. kan det dokumenterede beløb hertil fratrækkes dog max. 80 pct. af entrébetalingen.

saxofon spiller

Definition af arealer           

Lokalestørrelse beregnes som de arealer, hvortil virksomhedens gæster har adgang inkl. areal med borde, stole, billard, spillemaskiner mv.

Arealer fx skranke-, serveringsområde samt andre arealer, hvortil gæster ikke har adgang eller der ikke er musikanvendelse medregnes ikke.

Pay-tv, pay per view

Filmkanaler med særskilt betaling fra gæsten på hotelværelser.

Kopiering af musikværker

Kopiering af egne lovligt erhvervede musikværker til offentlig afspilning.

Musikaftalen/tilladelsen omfatter dog ikke:

  1. Arrangementer der afholdes af andre end indehaveren som ansvarlig arrangør.
  2. Arrangementer arrangeret i samarbejde mellem indehaveren og andre personer og/eller virksomheder.
  3. Musikdramatiske værker (opera, operette, balletter, musical ol.) når de opføres som sådanne, idet KODA ikke oppebærer rettigheder hertil.
  4. Show, kabaret, stand-up
  5. Samtidig og uændret kabelretransmission jf. ophavsretslovens § 35 (opkrævning herfor foretages via Copy-Dan Kabel Tv).
  6. Musik på hjemmesider.
  7. Musik i telefonlinjer.

I disse tilfælde, som ikke er omfattet af den indgåede musikaftale, skal betaling ske efter en særskilt aftale, eller efter den efter området gældende tarif.  Afholder du en form for arrangement sammen med andre, personer eller virksomheder, så har du som arrangør ansvar for at gøre opmærksom på den krævede musikaftale/tilladelse fra Koda.

Ønsker du at have levende musik i din restaurant når gæsterne eventuelt skal danse, så gælder nogle særlige vilkår:

Betaling for levende musik sker halvårligt og skal afregnes på følgende måde:

Arrangementer med entré:

  • Beløbet beregnes som en procent af de forventede samlede årlige entréindtægter dog minimum i h.t. priserne for arrangementer uden entré.

Arrangementer uden entré:

  • Priserne findes på www.koda.dk
dame danser

Du kan opleve at Koda med en måneds varsel kan stille krav om forevisning af de faktuelle indtægter af en eventuel entré indtægt, såfremt sådanne arrangementer har været afholdt.

Vælger du at have flere forskellige slags musik anvendelse i din restaurant, f.eks. både for- og baggrundsmusik, som du kombinerer med DJ musik til dansegulvet, så betales der alene efter den højeste tarif. Det er Koda der vurderer ud fra din indberetning hvilken tarif der skal betales efter.

Er din restaurant sæsonbetonet og derfor lukket i visse perioder af året, så skal betaling ske for de måneder hvor dine kunder har adgang.

Har du ikke husket, eller bare ikke fået indberettet til Koda, så fastlægges din betaling ud fra et skøn, og dette skøn fra Koda er så gældende til du får indberettet de korrekte tal, så husk at få det gjort i tide.

Det er vigtigt at betalingen til Koda står højt på din liste, idet din musikaftale bortfalder såfremt du misligholder aftalen, og så har du ikke længere tilladelse til at bruge repertoiret fra Koda og Gramex.

Reglerne for afspilning af musik er helt sikkert komplicerede, men hvis man lige bruger lidt tid på at læse dem igennem på Kodas hjemmeside, så burde det kunne lade sig gøre.

Som restaurant ejer vil du sikkert gerne kunne tilbyde lidt ekstra stemning ved at kunne tænde radioen, eller have en DJ til at sørge for musikken under dansen, når den lækre mad er blevet serveret og nydt. Så at sætte sig ind i reglerne omkring musikafspilning og musikaftale med Koda, er en vigtig brik i det store puslespil at have en succesrig restaurant, hvor dine gæster kan nyde lidt musik til mad eller dans.

Synes du det hele virker lidt uoverskueligt, så har Koda heldigvis en kundeservice der kan guide dig til at få de rette tilladelser i hus.

Kodas kundeservice:

Email: kunde@koda.dk
Telefon: 33 30 64 94 
Åbent hverdage mellem kl. 9.00 og 16.00

Kilde:

https://kunde.koda.dk/priser-og-musikaftaler/restaurant-og-caf%C3%A9#vilkaar
Kurv 0
Senest viste 0

Foderknægtsvej 5 3400 Hillerød

info@gastroudstyr.dk
Cvr: 42106739