Gratis fragt på ordre over 1000 DKK* Læs mere.
1 års garanti og gratis levering
Spørgsmål ? Ring ind her: 70 60 50 44
Ring ind her 70 60 50 44
guides
Posted in

Tips til rengøring og vedligeholdelse af køleborde

koelebord rengoering - Gastroudstyr.dk
Posted in

Et kølebord har en tendens til at være helt centralt i mange restauranter, kommercielle køkkener og madlavningsvirksomheder, derfor er det også vigtigt at kunne vedligeholde dem.

Køleborde spiller også en afgørende rolle for at sikre, at din virksomhed opfylder alle de nødvendige fødevaresundheds- og sikkerhedskoder. De opbevarer letfordærvelige produkter på køl ved en passende temperatur for sikker håndtering og klargøring. De sikrer også, at alt forbliver friskt fra starten af ​​hver service til slutningen.

Rutinemæssig rengøring og desinficering spiller en nøglerolle i opretholdelsen af ​​den normale funktion af et køleskabsforberedelsesbord. De er også kritiske for overholdelse af fødevaresikkerhedskodeks. For ikke at nævne at holde et rent forberedelsesbord spiller en nøglerolle i at fastholde loyale kunder i køkkener, hvor gæsten aktivt ser dig tilberede den mad, sandwich, salat eller burrito, de er ved at spise, så tænk over hvordan dit kølebord ser ud, da det smitter af på gæsterne hvis den feks står åbent sådan gæster kan se det.

Hvorfor skal et kølebord rengøres ?

At sikre, at din virksomheds køleborde fortsætter med at fungere korrekt, kræver at du tager dig tid til at rengøre og vedligeholde det. Dette omfatter både eftersyn, daglig rengøring og periodisk dyb rengøring.

Du skal altid være opmærksom på, at køleborde bruges til at opbevare en bred vifte af ingredienser. Flere niveauer af rengøring er helt afgørende for at forhindre vækst af bakterier og bakterier, som kan få dine kunder til at blive syge. For ikke at nævne de meget reelle bekymringer om, hvad der kunne ske, hvis fødevareinspektørerne lukker din restaurant eller etablissement ned på grund af ukorrekt rengøringspraksis ved dit kølebord.

Ikke alene kan dette resultere i et kortsigtet tab af indkomst, mens din virksomhed er lukket ned, men det kan også uopretteligt skade dit omdømme i det omkringliggende samfund, hvilket fører til et stort tab af eksisterende loyale kunder. Mere end én professionel restaurant har fuldstændig svigtet i hælene på en overtrædelse af fødevarekoden forårsaget af et forkert rengjort eller ukorrekt vedligeholdt kølebord.

Du skal også se på rutinerengøring som en klog måde at bevare en meget seriøs investering på. Forkert rengøring og lemfældig vedligeholdelse kan meget let føre til, at et kølebords komponenter går i stykker eller ikke fungerer korrekt. Dette kan føre til tab af omsætning, mens du venter på en dyr reparation, eller direkte skal udskifte dit kølebord. Dette kan også være dødsdømt for dit omdømme, hvis din virksomhed tilbereder en gæsts måltid foran dem.

kalender - Gastroudstyr.dk

Sådan rengør og vedligeholder du dit kølebord korrekt

I betragtning af alt, hvad der kan gå galt, giver det kun mening at rengøre og vedligeholde dit kølebord. For at gøre det kræver det en god forståelse af de forskellige komponenter, der kræver regelmæssig rengøring, hvilket hjælper med at forlænge din enheds levetid.

Det første trin er at konsultere manualen, hvis dit kølebord kræver specifikke rengøringsinstruktioner. Hvis du ikke kan finde papirdokumentet, er der mange restaurantapparater, der hoster PDF’er og andre digitale dokumenter, der kan downloades gratis online. Dette er en af ​​de ting, der kan være fristende at springe over. Men hvis du undlader at rengøre og desinficere din enhed ordentligt, kan der dannes dårlige lugte og bakterier, som kan gøre spisende gæster syge og let kan føre til en overtrædelse af fødevaresikkerheden.

Så skal du naturligvis også huske at slukke for dit bord og tage et ud af stikket i den periode du gør det rent, så er du sikker på du ikke laver ballade med strøm og vand.

Huskeliste til daglig rengøring:

  • Tildæk og opbevar alle ingredienser, der opbevares i enheden, korrekt.
  • Tør omhyggeligt enheden og dens overflader af med vand
  • Rengør alle overflader til madlavning med et mildt rengøringsmiddel af fødevarekvalitet og en varm klud
  • Desinficer skærebrætter og bordplader
  • Temperaturtest alle fødevarebeholdere
  • Test termostaterne i alle indvendige kølerum
  • Desinficer og rengør emhætten grundigt, før den lukkes og fastgøres
  • Tjek udløbsdatoerne på alle interne fødevarelagre
  • Fjern forsigtigt støv, snavs og andet snavs fra kondensatorspolen for at forhindre luft i at blive blokeret. (netop det her er vigtigt da bordet nemt kan gå i stykker hvis du ikke gøre det rent)

Lige netop det med at gøre den condensator ren er alfa omega, derfor har jeg fundet denne guide på nettet der viser dig hvordan, eller kan give dig en ide om hvordan. Det vigtigste er at du ikke bøjer de små tynde plader.

Huskeliste til ugentlig eller månedlig rengøring

  • Kontrol og rengøring af kondensatorspolen mindst hver måned.
  • Kontroller regelmæssigt alle pakninger for at sikre, at der ikke er nogen utætheder.
  • Udskiftning af pakninger, der ikke er i god stand. (kontakt din forhandler for pakninger)
  • Kontroller hængslerne på alle døre, der har adgang til kølerum for at sikre, at døren er fastgjort korrekt.

Dybderengøring og vedligeholdelse af din virksomheds kølebord handler ikke kun om at give dine kunder ren, sund mad eller sørge for, at din restaurant overholder fødevarekoden. Det handler også om at bevare dine maskiner til at kunne arbejde i mange år så du ikke skal invistere i nye.

Kurv 0

Senest viste 0

Spar 5% på din første ordre ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev

Vil du have adgang til eksklusive tilbud, nyheder og inspiration til dit køkken?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag en rabatkode på 5% til brug på din første ordre af vores professionelle storkøkkenudstyr.

Foderknægtsvej 5 3400 Hillerød

info@gastroudstyr.dk
Cvr: 42106739