Gratis fragt på ordre over 1000 DKK* Læs mere.
1 års garanti og gratis levering
Spørgsmål ? Ring ind her: 70 60 50 44
Ring ind her 70 60 50 44
Uncategorized
Posted in

Wolfgang Puck – Kend din kok

WolfgangPuck - Gastroudstyr.dk
Posted in

Da jeg rullede gennem de forskellige YouTube-videoer af de amerikanske kokke, stødte jeg altid på navnet Wolfgang Puck. Det var umuligt ikke at høre hans navn, da han er en af de mest berømte kokke, og så snart jeg så videoen af hans fantastiske signaturret røget lakspizza, vidste jeg, at jeg var nødt til at undersøge ham.

Wolfgang Puck er en af de berømte kokke rundt om i verden. Han er kendt for at ændre madlavningsverdenen og for sine avancerede gourmetrestauranter, kogebøger og cateringtjenester. Han stod over for en masse udfordringer, da han fulgte sin drøm. Vidste du, at hans far ikke accepterede hans drømmejob?

wolfgang puck
Wolfgang Puck

Hvem er Wolfgang Puck?

Den talentfulde kok Wolfgang Johannes Puck er fra Østrig, hvor han yderligere opdagede sin passion for madlavning i en meget tidlig alder. Dette skyldes, at han ofte plejede at observere sin mor madlavning i køkkenet, som selv var kok i en østrigsk by. Hans far var ikke særligt meget til stede i hans liv, og han godkendte heller ikke Pucks karriere som kok. Tværtimod nedgjorde han den bestandigt, hvilket ærgrede Wolfgang utroligt meget og han forsøgte derfor ofte, at søge anderkendelse fra sin far, mens han skubbede sin egen drøm væk.

Skæbnen havde dog andre planer for ham, og et par måneder senere fandt han sig selv arbejde på en restaurant. Allerede som 17-årig ofrede han en masse ting. Han forlod sin familie i Østrig for at følge sin drøm og møde kokke i hele Europa helt alene. Han stod over for en masse udfordringer på grund af sprogbarrierer, problematiske arbejdspladser og nogle hårde chefer. Efter flere år med at udvikle sine talenter, besluttede han endelig, at åbne sin egen restaurant, hvor han besluttede at flytte til USA, og hertil steg hans karriere fænomenalt.

Wolfgang Puck Spago

I 1982 åbnede han sin første restaurant Spago i Hollywood i en alder af 33 år gammel. Han tog sin oplevelse af østrigsk og fransk madlavning og blandede det med det amerikanske for at skabe noget eksklusivt.

Det var dog også nogle gange svært at navigere i erhvervslivet. Han lærte langsomt at lære af sine fejl og formodede både at udvikle sine færdigheder, samt at sætte kunderne først, hvor han altid antager, at maden er vigtig, men hvordan du får dine gæster til at føle, er det vigtigste.

Hvilke restauranter ejer han?

Wolfgang Puck ejer Spago, CUT, re/Asian Cuisine, Wolfgang Puck Bar & Grill, as well as Lupo, WP24, Five Sixty, The Source, Wolfgang Puck Steak, Cucina, and Wolfgang Puck American Grille.

Hvilke bøger har Wolfgang Puck skrevet?

  1. Wolfgang Puck’s Pizza, Pasta, and more skrevet i 2000.
  2. Live, Love, Eat! The best of Wolfgang Puck skrevet i 2002
  3. Make It Easy: Delicious Recipes for Your Home Kitchen skrevet i 2004
  4. Puck Makes it Easy: A- Step-by-Step collection for the Home skrevet i 2007
  5. Wolfgang Puck Makes it Healthy: Light, Delicious Recipes and Easy Exercises for a Better Life skrevet i 2014.

Her er en video af, hvordan du kan lære, at lave diverse berømte signaturretter såsom røget laksepizza af Wolfgang Puck, hvor han hjælper dig trin for trin:

Wolfgang Puck FAQ

Har Wolfgang Puck nogen Michelin-stjerner?

Wolfgang Puck har i alt to Michelin-stjerner, hvor CUT i Beverly Hills har en og CUT i Singapore har en. Den berømte restaurant Spago i Beverly Hills har tidligere fået to Michelin-stjerner.

Hvad er Wolfgangs’ signaturopskrifter?

Wolgang har mange signaturopskrifter, især gourmet makaroni & ost, Kyllinge tærte, og Wolfgang pizza

Hvem var Wolfgang tidligere gift med?

Wolfgang har haft tidligere ægteskaber, som han nu har to sønner Cameron og Byron fra. Lige nu er han gift med den berømte designer Gelila, som han yderligere har fået to sønner med, Oliver, og Alexander, og de har været sammen i nu over tretten år.

Wolfgang Puck restauranter i Europa

Der er stille og roligt gået i gang med udvikling af restauranterne i Europa og han har allerede formodet at åbne en i Budapest og en i Istanbul, der har opnår høj succes.

At kende din kok er vigtigt, da dette kan give dig et andet blik på ikke blot maden, men også personen, der står bag retten. Nogle gange har man tendens til at fokusere på frontstagen fremfor backstagen, der yderligere kan give indblik i de udfordringer man i livet støder på.

Såsom måtte Wolfgang Puck igennem mange hårde kampe såsom modstand fra familiemedlemmer og rejse alene til et fremmet land, hvor kultur og sprog er essentielle for overlevelse. Disse udfordringer skulle til for, at Wolfgang Puck kunne opnå den såkaldte amerikanske drøm, hvor han blev sin egen kok samt åbnede sin egen restaurant Spago, der hurtigt opnåede succes.  

Join the conversation

Up arrow
Kurv 0
Senest viste 0

Foderknægtsvej 5 3400 Hillerød

info@gastroudstyr.dk
Cvr: 42106739