Gratis fragt på ordre over 1000 DKK* Læs mere.
1 års garanti og gratis levering
Spørgsmål ? Ring ind her: 70 60 50 44
Ring ind her 70 60 50 44
guides
Posted in

Sådan starter du et pizzaria Version 2

pizzariaopstart - Gastroudstyr.dk
Posted in

Hvis du har en drøm om opstart af et pizzaria, så er der flere ting du skal overveje først, og mange ting der skal falde på plads. For at få finansieret en sådan drøm vil de fleste investorer eller banker helt sikkert kræve, at du har en meget detaljeret plan over den drøm du kommer til dem med.

Herunder vil vi prøve at komme med en slags huskeliste over hvad du skal have igennem tanke- og udregningsmaskinen, inden du fører din drøm ud i livet.

Beliggenhed – kundegrundlag

Vil du starte dit eget pizzeria, så skal du huske at undersøge om der er ”plads” til dig og dit pizzeria, der hvor du ønsker at placere den. Er der kundegrundlag nok til endnu et pizzeria, eller skal du vælge en anden og mere passende placering.

Det kan godt være, at der allerede ligger spisesteder i nærheden af din ønskede placering, men måske er det tema og det menukort du har valgt, nok til at skille sig ud og dermed få de ønskede og nødvendige kunder.

Navn

Dit pizzeria skal selvfølgelig have et navn, og helst et som folk husker. Det vil ofte sige, at det skal være et som folk lægger mærke til uden at være for besværligt.

Navnet du vælger skal afspejle dig, din forretning og hvad du tilbyder kunden der kigger indenfor, og som helst skal komme igen en anden dag. Du kan også vælge at navngive efter hvor du placerer pizzeriaet, så alle straks ved hvor de skal lede efter dig henne.

Sidst, men ikke mindst, så skal du sikre dig at andre ikke har brugt samme navn og måske ønsker at beholde det navn for sig selv. Der er absolut ingen grund til at skabe problemer hvor de ikke behøver at være.

Personale

Den dag dit pizzeria er en realitet skal du sikkert bruge personale til at hjælpe dig, og her er det vigtigt at finde folk der kan hjælpe dig med at gøre stedet endnu bedre.

Personalet kan findes gennem annoncer i aviser, men også på de sociale medier som gennem de sidste år har overtaget mange funktioner, blandt andet bruges de af rigtig mange til at finde den nye medarbejder. Da flere og flere bruger disse medier, kommer din eftersøgning ud til rigtig mange på meget kort tid, og ikke bare i dit nærområde.

Du kan også bruge det lokale jobcenter, som kan scanne deres klientel om der skulle være det rette match til dine ønsker.

Husk at du også har mulighed for at finde de rette folk til dit personale ved at kigge på fleksjobbere, som ofte findes gennem jobcenteret. Fleksjobbere er folk med funktionsnedsættelser på grund af helbredet. Ofte vil det betyde, at de ikke kan arbejde fuld tid. Men i restaurationsbranchen har man ofte ikke brug for fuldtidsansatte, så hvorfor ikke forhøre sig. En fleksjobber behøver ikke at have fysiske skånehensyn, så det er fuldt ud muligt at finde personale den vej.

En fleksjobber kan have den rette uddannelse og erfaring, men have diverse skånehensyn som der skal tages hensyn til. De ansættes fuldt ud på linje med alle andre, og har de samme rettigheder som alle andre der ansættes på almindelige vilkår.

Økonomi mht. Opstart af pizzeria

En ting er drømmen om fod under eget bord, en anden er at få det til at hænge sammen økonomisk. Når du vil forfølge din drøm om egen pizzeria, så er der mange aspekter der skal kigges igennem og analyseres. En af de vigtigste er opstartsøkonomi, og økonomien derefter. Kan din drøm give dig brød på bordet i mange år, eller er det bare en døgnflue.

Der er mange ting at overveje når man tænker økonomi. Hvad koster lokale, personale, forsikringer, råvarer etc.

Er dit pizzeria først åbnet, så kan man hen ad vejen finde måder at rationalisere sit forbrug, og på den måde spare en del.

Men først skal der regnes og analyseres, om det kan lade sig gøre og her vil det altid være en god idé at tage professionelle ind over og lade dem hjælpe dig med diverse udregninger.

Når først diverse udregninger er lavet, så kan du gå videre og overveje om det er det du vil. Ser økonomien ud til at kunne holde, så skal finansieringen findes. Om det så er banken, kreditforening eller anden finansiering, så skal denne høres og kræver med garanti et godt gennemarbejdet materiale før de vil tage stilling til om dit pizzeria skal blive en realitet med deres hjælp.

Indretning – inventar

Her er virkelig et punkt som skal overvejes nøje, for indretning og inventar i et pizzeria er en meget stor post. En af de overvejelser du kan og bør gøre dig, er om du skal købe nyt eller brugt.

Der kan spares rigtig mange penge på at købe brugt inventar, og er du lidt kræsen og kigger dig godt for, så kan du rent faktisk få brugt inventar der næsten er nyt men til brugtpriser.

Der er selvfølgelig både for og imod begge overvejelser, nyt eller brugt. Ved nyt får du en vis garanti, men her er det som med nye biler, at når du først har læsset din vare og forladt forretningen, så falder dit nye produkt kraftigt i værdi, og hvad så hvis din drøm brister og du står med en masse inventar der har kostet en meget stor del af dit budget. Du vil ikke nær få de samme penge hjem igen ved et salg.

Køber du der imod lettere brugt inventar, er pristabet nok en del mindre såfremt din drøm ikke holder.

Nogle vil måske sige, at brugt inventar vil koste dig mere i reparationer, men da du netop har kigget efter lettere brugt og ikke gammelt inventar, plus at de fleste forhandlere giver en form for garanti, også for de brugte varer, ja så er forskellen nok ikke så stor alligevel.

Vælger du i sidste ende, at dit inventar i køkkenet skal være nyt, så er der mange muligheder og rigtig mange forhandlere der gerne vil hjælpe dig med at finde det udstyr der lige passer i dit køkken.

I et pizzeria er ovnen ofte omdrejningspunktet, og her skal du selvfølgelig finde ud af dit behov inden du vælger en ovn.

Du skal også være sikker på om du har gas eller el når ovnen og andre produkter skal tilsluttes.

Hos Gastroudstyr.dk finder du et varieret udvalg af diverse pizzaovne, som alt efter dit behov kan sammenbygges og opstilles så de passer ind i dit køkken.

Mange af de ovne man kan vælge til sit køkken, kan placeres på et fast underlag som et bord, men en del er også beregnet til at kunne stå på et stativ der er beregnet til netop den ovn.

I et pizzeria er ovnen dit vigtigste redskab, så det er klogt at bruge den tid det tager at vælge den rette. Her kan en sælger vejlede og hjælpe dig, og i sidste ende komme med tilbud og anbefalinger så det passer lige nøjagtig til dit lokale og den økonomi du har.

Udover at finde den rette ovn til køkkenet, skal du overveje om dine gæster skal kunne sidde ned og spise på stedet, eller om du kun sælger ud af huset. Skal gæsterne kunne sidde og hygge sig med en lækker pizza, så skal der også tænkes på møbler og indretning af spiselokalet. Her er det igen vigtigt at tænke på tema, farver, og lys. Er dine pizzaer for eksempel mest fra Napoli området, så skal indretningen måske udstråle netop dette.

I det nye køkken hvor dit personale skal have maskiner og apparater at arbejde med, som er gode for deres helbred, men også for hurtighed og brugervenlighed, så skal de selvfølgelig også have borde at stå ved, skabe til at opbevare ting, og køle/frys til råvarerne. Her kan du næsten få indrettet i de mål der passer dig og dit køkken. Inventaret kommer ofte i standart størrelser, men hos de fleste forhandlere kan du få indretningen tilpasset dine behov. Rustfri borde som disse kan du få i lige nøjagtig de længder som passer, du skal som regel bare henvende dig til firmaet repræsentant/sælger, som så hjælper dig med at finde det rette.

Menu – tema

Når du begynder planlægningen af dit pizzeria, vil der ganske hurtigt komme et spørgsmål om tema og menu. Du skal helst skille dig lidt ud, så kunderne vælger dit pizzeria frem for en anden i nærheden. Det kan være din indretning som du vælger at gøre temabaseret, eller det kan være menuen. Ligger der et Napoli Pizza Hus lige om hjørnet, er det måske klogt ikke at vælge det samme menukort med pizza inspireret af Napoli området. Under din research omkring placering, kan du finde ud af hvad der ligger i umiddelbar nærhed, og hvad der eventuelt kunne mangle. Ved at undersøge hos potentielle kunder hvad de godt kan lide, og hvor de finder det henne, kan det være du lige finder det rette, det som kunderne efterspørger.

Ønsker du at kunden selv kan betjene sig til diverse drikkevarer, så skal du indrette spiselokalet med et køleskab til kølige drikke.  Du kan også vælge at have et køleskab bag disken, hvor kunden kan vælge men du betjener.

At finde de rette produkter, det rette menukort kan være forskellen på liv og død for din forretning på den lange bane.

Diverse tilladelser til dig nyopstartede pizzaria

At starte sit egen pizzeria kræver ikke bare stillingtagen til navn, placering, menu, tema, diverse økonomiske overvejelser, men også at du sørger for at få diverse tilladelser i hus.

Det kan være byggetilladelser, fødevaregodkendelser, bygning og brandgodkendelse, og der er helt sikkert flere. Vil du være sikker på at få de rette tilladelser og godkendelser, så er det klogt at henvende sig på kommunen. De vil kunne hjælpe dig med at søge godkendelserne, og pege på hvilke du skal have i orden før du kan åbne din forretning for spisende gæster.

Vil du have levende musik, eller en radio der spiller for dine gæster, så er der også godkendelser som skal søges for at spille musik, og en afgift til KODA der skal betales.

Markedsføring

Sidst, men absolut ikke mindst, så skal du overveje hvordan du vil markedsføre dit nye pizzeria. Mund-til-mund-metoden er desværre ikke altid nok, så du vil skulle finde en måde at fortælle folk om din forretning på.

Vil du bruge mange penge på reklamer (reklamebureauer er dyre) eller vil du satse på brug af for eksempel de sociale medier. I dag bruges de sociale medier til alt mellem himmel og jord, og også reklame. Både den betalte slags, men også den gratis du kan få ved at folk roser din forretning efter et besøg.

Ved at oprette din forretning som profil på for eksempel Facebook, kan du lægge diverse oplæg op med tilbud eller events.

Du kan for eksempel via konkurrencer, få flere der kender navnet på dit pizzeria og hvis du har gjort det rigtigt med navn, tema og menukort så er der de flere som bliver nysgerrige og kigger forbi.

Så er dit job, at sørge for at de kommer igen ved at give dem en god oplevelse. En oplevelse de har lyst til at fortælle om til venner og bekendte.

Gastroudstyr.dk

Hos Gastroudstyr.dk kan du finde alt til indretningen af dit køkken, samt få den vejledning du har brug for, så du får valgt det rette udstyr som passer til lige netop dit køkken.

Her kan du finde inventar, maskiner, hårde hvidevarer og diverse tilbehør. Skulle den ønskede størrelse eller kapacitet ikke være at finde på hjemmesiden, så er der også råd for det. Du og sælgeren kan i fællesskab finde det rette, og selvfølgelig til den rette pris. Du kan få udregnet et tilbud på de produkter du har brug for, så du kan se om det er muligt at få enderne til at nå sammen.

Kurv 0
Senest viste 0

Foderknægtsvej 5 3400 Hillerød

info@gastroudstyr.dk
Cvr: 42106739