Gratis fragt på ordre over 1000 DKK* Læs mere.
1 års garanti og gratis levering
Spørgsmål ? Ring ind her: 70 60 50 44
Ring ind her 70 60 50 44
Inspiration
Posted in

Kan man helt fjerne affald fra en restaurant?

okologi3 - Gastroudstyr.dk
Posted in

En restaurant i Finland, Nolla, har sat sig et mål der hedder at de ikke må have affald, for at eliminere madspild og bæredygtighed.

Kokkene Lucas, Carlos og Albert har alle tre tidligere arbejdet i Michelin restauranter, men er nu gået sammen om dette projekt.

Projektet går i al sin enkelhed ud på at vise verden, at også denne branche kan eksistere bæredygtigt, uden at give køb på kvalitet og kreativitet i madlavningen.

En af metoderne til at tvinge sig selv til kreativitet, har været at fjerne alle skraldespande i køkkenområdet. På den måde er man nødt til at være kreativ omkring at få brugt alt.

Den smule affald som alligevel produceres, ja den er Nolla også kreativ med. Den omdannes nemlig til kompost, som deres leverandører får med når de kommer med nye varer til restauranten.

Restaurant Nolla ligger i Helsinki, hvor der i forvejen gøres rigtig meget for at sortere diverse affald til genbrug og kompost. Men kokkene ville gerne bringe dette et skridt videre, end bare at mindske mængden af affald.

affald

Leverancerne til restauranten har også tvunget leverandørerne til at nytænke. For i dag kommer det meste jo indpakket i plast, pap eller glas og da Nolla vil fjerne affaldet kan de heller ikke tage imod varer der er pakket ind.

Så ting som kaffebønner, madvarer, ja selv alkohol bliver leveret i løsvægt og beholdere, hvor leverandøren tager dette med igen når de kører. På den måde er affaldet fra indpakning også fjernet fra ligningen hos Nolla. Men det har krævet at hvis man ville levere til restauranten, så har man skullet være kreativ i levering af produkter.

Restaurant Nolla og de ansattes mål er at inspirere andre indenfor branchen til at tænke mere kreativt og bæredygtigt. Så man sammen kan udtænke nye ideer der kan fjerne spild og affald, og samtidig give miljøet en hjælpende hånd. De 3 kokke arbejder desuden tæt sammen med deres leverandører omkring hvordan man kan fjerne det meget affald som indpakning af diverse art kreerer.

I det professionelle storkøkken kan mange nikke genkendende til billedet som Nolla maler, nemlig at der fabrikeres ret så meget affald. Så deres idé med at mindske eller helt at fjerne affaldet, og dermed hjælpe miljøet er faktisk en idé som mange ville kunne bruge, i større eller mindre grad.

kasse

Folkene bag Nolla og idéen om restauranten uden affald, er altid på udkik efter nye idéer der kan hjælpe dem et stykke videre, så på deres hjemmeside kan man henvende sig med sine idéer og måske få et samarbejde op at køre https://www.restaurantnolla.com/eng

Nolla er ikke bare i gang med at skabe et professionelt køkken uden affald, de serverer også økologisk og lokalt producerede varer, så de ikke for eksempel skal have råvarer fløjet ind fra hele verden. Holdet på restauranten prøver at vise andre, at bæredygtighed i alle henseender kan lade sig gøre i denne branche, bare man er kreativ og nytænkende, og ikke bare følger hvad man altid har gjort fordi det er lettest på den måde.

Inspiration:

https://www.horesta.dk/nyheder/2019/september/trend-restaurant-vil-fjerne-alt-spild-og-vaere-mere-baeredygtig/?_requestTag=
https://www.restaurantnolla.com/restaurant
Up arrow
Kurv 0
Senest viste 0

Foderknægtsvej 5 3400 Hillerød

info@gastroudstyr.dk
Cvr: 42106739